Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Népszava újságírója a Guardianban közölte, hogy homofóbia miatt nem indul Magyarország az Eurovízión

2019/11/28

Annak azért annak mégiscsak van némi diszkrét bája, amikor a Népszava az egyik újságírójának a Guardianban megjelent írását teszi közzé azzal kapcsolatban, hogy lám-lám, Magyarországon milyen módon tiporják sárba a szabadságjogokat és ferdítik el hazánk Eurovíziós szereplésétől való távolmaradásának okát, amit egyébiránt homofóbiaként értelmeznek. A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat – közölte csütörtökön az MTVA.


A közmédia által kiadott közleményben azt írták,

(...)

 

Válaszában a közmédia kijelentette:

 

Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot. Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát – hangsúlyozták. A közleményt egy kérdéssel zárták: “Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?”

 

“Hungary pulls out of Eurovision amid rise in anti-LGBTQ+ rhetoric” – írja a The Guardian című brit szélsőbaloldali napilap hírportálja. A Guardian arról ír, hogy a magyar közmédiának túl meleg lehet az Eurovízió – írja a Népszava. Bizonyára a Guardian cikke a nyugati aggódás újabb bizonyítéka akart lenni – vélekedik a Mandiner. A portál hozzáteszi: a Guardian cikkének szerzői Shaun Walker és Garamvölgyi Flóra. A Népszava vonatkozó cikkét ugyan Koncz Tamás jegyzi, de egyébként Garamvölgyi Flóra a Népszava szerzője. A Népszava tehát arról ír, hogy a saját munkatársa mit írt a Guardianbe, csak épp a személyi átfedést elfelejti megemlíteni. Később aztán frissítést tettek közzé, a lap utólag a következőket tüntette fel a cikk végén: „A Guardian cikkének társzerzője a Népszava korábbi munkatársa”. 

 

A hitelesség persze így már aztán tényleg megkérdőjelezhetetlen…

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu