top of page

Egyházellenes kampány zajlik


Pride-felvonulás 2016-ban Budapesten Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A balliberálisok gúnyt űznek a hívők meggyőződéséből.

Kommunikációs hadviselést folytat a magyarországi ellenzék a kereszténység ellen – derül ki a balliberális pártok utóbbi években tett nyilatkozataiból, állásfoglalásaiból. Összeállításunkban arra is rávilágítunk, hogy az elviekben a más véleményen lévő emberek elfogadását hirdető liberálisok politizálásából hiányzik a tolerancia a keresztény egyházak felé, semmibe veszik a hívő keresztény emberek meggyőződését.

Az ellenzéki pártok az elmúlt években sem fukarkodtak a keresztények, a kereszténység gyalázásában. Összeállításunkban górcső alá vettük több balliberális politikus vallásellenes megszólalásait. Az MSZP soraiból Harangozó Tamás például 2018-ban – amikor felmerült alaptörvényi szinten a keresztény kultúra védelme – azt mondta: „A keresztény kultúrát kivel szemben kell ma megvédeni Magyarországon? A zsidókkal szemben? A hindukkal szemben? A nem hívőkkel szemben? Hogyan kell az állam szerveinek ma megvédeni a keresztény kultúrát? Mondjuk a rendőröknek?”

Ugyanekkor Arató Gergely (DK) úgy fogalmazott: (...)

A Demokratikus Koa­líció politikusaként Simon György egy ­2017-es bejegyzésében egyenesen idiótáknak nevezte a keresztényeket: „Idióták azok, akik egy ókorban megírt mesekönyvben megírt szabályrendszer szerint akarják élni az életüket!” Vadai Ágnes 2011-ben, a DK független országgyűlési képviselőjeként a családvédelmi törvény javaslatáról azt mondta: az abortusz éppen elég lelki teher a nőknek, nem kell „álkeresztény paragrafusokkal terrorizálni” őket.

2012-ben, az abortusztabletta körüli vitában a szintén DK-s Molnár Csaba úgy fogalmazott: a vallási fundamentalizmusukba belevakult KDNP-s képviselők az egyébként is meglévő szélsőséges abortuszellenességüket csomagolják be abortusztabletta elleni kampányukba. A fenti nyilatkozatok nem ­meglepőek, ha azt nézzük, milyen programmal rukkolt elő 2017-ben a DK. Ebben szerepel többek közt a vatikáni szerződés felülbírálata a katolikus egyház különleges előjogainak megszüntetése érdekében, az állami-önkormányzati oktatási intézményekben a kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás megszüntetése, az iskolák világnézeti semlegességének biztosítása, valamint az egyházi felsőoktatási intézmények és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kivételezett helyzetének megszüntetése.

A közbotrányokozásairól ismert Hadházy Ákos 2018-ban arról beszélt, (...)

A másik botrányhős, Tordai Bence azt írta Facebook-oldalán: (...) Előrebocsátom: jómagam ateista vagyok, de nagyra becsülöm azt a radikális baloldali humanista társadalomfilozófiát, amit Jézus Krisztus képviselt. […] És ez fordítva is igaz: ha Jézus ma élne és szétnézne Magyarországon, keblére ölelné a hozzánk, ellenzékiekhez hasonló tisztességes emberbarátokat, a kormánypárti politika kiszolgálóinak pedig adna egy-egy beutalót a pokol legmélyebb bugyrába.” Tordai egyébként arról is beszélt korábban, hogy a házasságot visszataszító intézménynek tekinti.

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik legalább a kereszténységről vallott elveit nem írta felül. Az ő esetükben inkább az a meglepő, hogy a fenti, keresztényellenes nyilatkozatokat tévő pártokkal nyíltan összeállt.

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page