top of page

A Hiszek egy hazában c. film vetítése 2019. december 14. 19:00

Ötévi küzdelem után elkészültünk "Hiszek egy hazában" című egész estés dokumentumfilmünkkel, mely vitéz békei Koós Ottó Gulag-túlélő, háborús veterán életét dolgozza fel.

Katonatisztként a keleti fronton esett fogságba, 25 év kényszermunkára ítélték koholt vádak alapján, 11 évet töltött munkatáborokban, 1956 őszén az utolsó transzporttal térhetett haza.

A téma történetét kutató szakértők ismertetik a filmben a II. Világháború és a Gulag-Gupvi történetét. Dramatizált dokumentumfilmünkben katonai hagyományőrzők is közreműködtek, ők idézik fel a II. Világháború frontjának eseményeit.

A film címe, Koós Ottó bácsi által gyakran idézett vers, a Magyar Hiszekegy kezdő sora.

2019. december 14-én este 19:00 órakor kerül sor a film előzetes vetítésére a XVI. kerületi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában. 1161. Budapest, Béla u. 23.

Az eseményre előzetes regisztráció nem szükséges (a terem közel 400 fős), támogatói jegyeket a helyszínen vásárolhatnak (1000 Ft).

Elérhetőség: pannoniay@gmail.com Web: http://www.pannoniay.hu/

Filmelőzetes:

Az 1000 Ft-os támogatói jegyekkel a film oktatási célú változatának elkészítéséhez járulnak hozzá. Fontos, hogy a középiskolák tananyagában szerepeljen a Gulag története, a film oktatási segédanyagként történő átdolgozásával szeretnénk hozzájárulni, hogy a fiatalok is megismerjék történelmünk eme sok évtizeden át elhallgatott eseményeit.

Stáb: Rendező - Producer: Pannoniay Boglárka Erzsébet Operatőrök: Vékás Péter H.S.C., Balázs Sándor, Kovács Zoltán Márton Vágó: Kovács Zoltán Márton Hangmérnök - Zeneszerző: Szabó Bálint

Szeretettel várunk mindenkit!

 

82 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page