VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mélyből az angyal. Az Irodalmi Jelen versösszeállítása ‘89 karácsonyának emlékére


Harmincéves Erdélyben a rendszerváltás – ennek apropójára felkértük az Irodalmi Jelen szerzőit, idézzék fel, milyen élményeik vannak a romániai forradalommal, a rendszerváltással kapcsolatosan, hogyan emlékeznek ‘89 karácsonyára.

Összeállításunkban többen kapcsolódtak Farkas Árpád emblematikus verséhez, a Fekete karácsonyhoz, illetve Bogdán László szintén közismert művéhez, Téli boldogság. Az asztaltáncoltatás című verséhez, de volt olyan költő is, aki Borbély Szilárdot „hívta be” a versébe.

A vendégszövegek főként fiatalabb szerzőinknek jelentettek kapaszkodót. A közismert alkotók mellett a ‘90 után született nemzedéket is megszólította lapunk, Fülöp Dorottya, Ilyés Krisztinka és Kovács Újszászy Péter versreflexióiból kiderül, hogyan látják a legfiatalabbak ezt a történelmi eseményt, mit jelent a jövő nemzedékének ‘89.

Az ünnepi verscsokor történelmünk fontos fordulópontjára kíván reflektálni, szerzőink között erdélyiek, felvidékiek, délvidékiek, kárpátaljaiak és anyaországiak is vannak, igyekeztünk a Kárpát-medence minden szegletéből megszólaltatni szerzőket.

(...)

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek