VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi sugárfürdőnk

ELEKTROSZMOG – OKOZHAT-E RÁKOT A MOBILTELEFON, A WIFI VAGY A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ?

Fizikusok, biológusok, epidemiológusok vizsgálják, milyen hatással van, illetve van-e hatással a környezetünkben megnövekedett elektromágneses sugárzás az emberi szervezetre? Amikor a tudomány képviselői még csak a fejüket csóválják, a piac már régen árulja a megoldást. És már bejegyezték az elektromágneses túlérzékenység nevű betegséget.

Állt a szovjet kiskatona a csernobili halálzónában védőfelszerelés nélkül. Kérdezték tőle, nem fél-e, mire visszakérdezett: miért, van itt valami? Azóta megtanultuk, hogy létezhet az is, amit nem fognak az érzékszerveink – ilyen a mesterségesen létrehozott elektromágneses sugárzás.

Amikor az első mobiltelefonok megjelentek, a tudósok sem gondolták, hogy foglalkozniuk kellene azzal, van-e közvetlen hatásuk az agyra. Ma már Magyarországon több a mobil-előfizetés, mint a lakos, és ez aligha magyar sajátosság. Ha tehát kiderül, hogy a mobiltelefon jelentős és kimutatható károkat okoz a használóiban, akkor nem egyszerű tudományos felfedezésről, hanem az egész emberiséget érintő epidemiológiai veszélyről kell majd beszélni.