VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Fellépett a gyámügy a baba védelmében

Nyomoznak a négy és fél hónapos dusnoki baba szülei ellen, akik szerint nincs szükség a gyereknek anyakönyvre, tb- és adókártyára, sőt egészségügyi ellátásra sem. A szülők egy szektával szimpatizálnak, és nem voltak hajlandók együttműködni az állami hivatalokkal.

Kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást a kalocsai rendőrkapitányság egy dusnoki házaspár ellen, értesült róla a Magyar Nemzet. Január 22-én Dusnokon, a Bercsényi utcában rendőrök állták el B. István és H. Ágnes autójának útját, majd miután nem voltak hajlandók a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal bajai járási hivatal határozatának eleget téve átadni négy hónapos gyereküket a gyámhivatal embereinek, erőszakkal vették el tőlük. A helyi Kalohírek című hírportál szerint a Dusnokon élő fiatal pár egy szekta, vagy inkább „földalatti”, azaz nem formális politikai szerveződés, esetleg „paramilitáris csoportosulás” tagjai, több más környékbeli családhoz hasonlóan.

Az értesülést megerősítette, hogy a hatósági fellépés másnapján Géczy Gábor, a MAG (Mintaként Alkalmazott Mozgalom) sokak által szektának tartott szerveződés vezetője a világhálón mozgósította híveit „Keressük Bolvári Bátor Nyilast!” (sic!) címmel. Géczy azt írja: „A rendőrök semmilyen papírral nem igazolták magukat, az anyukát lefogták, és letépték róla a gyereket babahordozó kendőstől. Az anyukát előállították Kalocsán »ellenállásért«, a gyermeket ismeretlen helyre szállították.” Majd a hatóságok, a rendőrök és a gyámügyesek számonkérésére buzdította a MAG-osokat. Emellett arra is felszólítja híveit, hogy „javasoljátok a Terror Háza kibővítését egy Gyámügyi Szárnnyal (erőszakos oltatás, erőszakos orvosi beavatkozások stb.)”.

Hétvégén azonban már, némileg visszakozva az állam szervezeteivel szembeni ellenállásra való felhívástól, kompromisszumra szólította fel a szülőket és a hatóságokat. A hirtelen váltáshoz az is hozzájárulhatott, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal extrém szervezetekkel foglalkozó részlegének tagjai értesüléseink szerint vizsgálódni kezdtek a MAG körül, vélhetően azért, mert a szervezet kétségbe vonja a magyar állam fennhatóságát az állampolgárai felett, és tagjai nem hajlandóak a legelemibb együttműködésre sem az állami szervekkel.

A Magyar Nemzet birtokába került hivatalos iratok mindenesetre arról tanúskodnak, hogy a szülők törvényen kívülinek gondolják magukat.

(...)

Kapcsolódó cikkünk:

Segítség! Rendőrök raboltak el egy anyakönyvezetlen kisbabát! – Tisztelt Olvasó!


Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek