top of page

Nézze meg Nigel Farage utolsó beszédét az Európai Parlamentben!


A brit képviselő szerint lehet utálni a populizmust, de van néhány előnye: például az, hogy nincs több Guy Verhofstadt.

„Anyám és apám közös piacot akart, nem politikai uniót, zászlókat, himnuszokat és elnököket” – kezdte utolsó felszólalását az Európai Parlamentben Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője. „Most pénteken, január 31-én éjfélkor elérjük azt a pontot, ahonnan nincs visszaút. Ha egyszer kiléptünk, soha többet nem jövünk vissza, a többi részletkérdés!” – jelentette ki Farage.

Farage elmondta: amikor először belépett az Európai Parlamentbe, még mindenki kinevette, de 2016-ban aztán abbamaradt a nevetés. „2005-ben láttam az Alkotmányt, amit Giscard és mások készítettek, láttam, ahogy a franciák elutasították egy népszavazáson, láttam, ahogy a hollandok elutasították egy népszavazáson, és láttam, ahogy maguk az intézményeikben tudomást sem vettek erről, és visszahozták ugyanazt, csak Lisszaboni Szerződésként” – vetette a képviselők szemére a brit politikus. Nigel Farage szerint a britek szerencsére túl nagyok ahhoz, hogy csak így packázni lehessen velük. A brit képviselő kijelentette: azt akarja, hogy a Brexit vitát keltsen az Európai Unióban. Úgy véli, kölcsönösség, barátság és kereskedelem anélkül is lehet, hogy olyan intézményeket hoznak létre, mint az Európai Bizottság. „Bizton állíthatom, hogy a UKIP-ban és a Brexit Pártban is szeretjük Európát, csak az Európai Uniót utáljuk” – nyugtatott meg mindenkit Nigel Farage.

Farage szerint az európai projekt rossz, mert teljesen antidemokratikus, és úgy ad hatalmat embereknek, hogy nem kell tartaniuk a felelősségre vonástól. A világon háború zajlik a globalizmus és a populizmus között – jelentette ki Farage. „Lehet utálni a populizmust, de az a helyzet, hogy egyre népszerűbbé válik, és van egy pár előnye” – tette hozzá. „Nincs több befizetés, nincs több Európai Bíróság, nincs több Közös Halászati Politika, nincs több zaklatás, nincs több Guy Verhofstadt!” – sorolta az előnyöket Farage.

Farage képviselőtársaival együtt brit lobogók lengetésével búcsúzott az Európai Parlamenttől, amiért el is vették tőle a szót, hiszen a nemzeti zászlók használata nem engedélyezett az Európai Parlamentben.

 

Tovább a cikkhez és a filmhez

16 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page