top of page

Georg Spöttle: Liberal English

Ma már a CEU és a liberálisok gondolatvilága les a gyanútlan egyetemistákra.

Párom második diplomájára készül, és szüksége volt hozzá a felsőfokú angol nyelvvizsgára. Hogy ne csak elvben, hanem tettekben is támogassam, eliramodtam, hogy beszerezzem a szükséges tananyagokat. Boldogan csattogtam haza a könyvvel és a munkafüzettel, és mivel én magam is nagyon szeretem az angolt, egy bögre kávé társaságában átlapoztam a könyvet, hogy milyen témákból kell kedvesemnek felkészülnie. A könyv úgy kezdődik, hogy egy pártatlan irományt fogunk olvasni... Hát pont hogy nem :(

Döbbenet, majd harag váltották egymást, ahogy beleolvastam a fejezetekbe: Magyarországon a homoszexuálisok nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe gyermeket, még partnerük gyermekét sem. Bezzeg Nagy-Britaniában milyen sok világcég támogatja a „pride” mozgalmat, velük masírozik a polgármester is, és a királynő egyszerűen csodásnak nevezte az egyneműek esküvőjét.

Na, de ezután jött még csak a java: Magyarországon a mozgássérültek rejtőzködnek, ki sem tudnak mozdulni otthonról, mert itt semmi nincs akadálymentesítve, ezért nem is látjuk őket az utcán. Bezzeg más országokban…

Miért nincsenek nők a magyar parlamentben? Mi van??? Novák Katalin, Dr. Varga Judit, Dr. Horváth Ildikó, hogy csak három nevet említsek a mi oldalunkról, és akkor ott van még Bangóné helyesírási szakköre a baloldalon. Ahogy lapozgattam azt a nyomorult könyvet, egyre jobban az volt az érzésem, hogy itt kevésbé az oktatás, mintsem Magyarország lejáratása a cél, illetve a fiatalok befolyásolása, hogy ez egy élhetetlen ország.

Nem maradhatott ki a migráció sem: A migráció a szerzők szerint nem egy XXI. századi jelenség, hiszen a magyarok is migránsok itt a Kárpát-medencében, mivel keletről jöttek.

A mostani migránsoknak pedig szívet tépő döntést kellett hozniuk, amikor elhagyták hazájukat a háború, az üldöztetés, a vallási megkülönböztetés vagy a szegénység miatt. Persze ők mind nagyszerű emberek, hiszen az „Apple” cég volt géniuszának, Steve Jobsnak az édesapja is szír muzulmán volt, aki az Egyesült Államokba költözött. Az, hogy a magyar jogalkotást és törvénykezést az inkvizícióhoz hasonlítják a szerzők, már meg sem lepett. Szép hosszú bekezdés szólt ám a roma gyermekek szegregációjáról is, amely oly méreteket öltött, hogy a társadalomnak már kongatnia kellene a vészharangot.

Naná, hogy a végére maradt még egy kis klímahisztéria.

(...)

Hol vannak a régi szép idők, amikor még Mr. Brown kereste a pályaudvart a kissé vicces grafikákkal illusztrált nyelvkönyvben? Ma már a CEU és a liberálisok gondolatvilága les a gyanútlan egyetemistákra.

 

Tovább a cikkhez

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page