top of page

RÉMISZTŐ KÉPZŐDMÉNYEK: BAGOLY MONDJA VERÉBNEK…

(...)

Nyugaton nem is titkolják a fehérek iránti gyűlöletüket. Nyíltan hangot adnak neki úton-útfélen, saját névvel és gyakran fényképpel, a fősodrú és közösségi médiában egyaránt. Rendszeresen, kényszeresen, provokatíve, szinte már kérkedve vele.

Például így.

„A »fehér érdekek« védelme sohasem lehet jogos.” (David Aaronovich, thetimes.co.uk, 2017. március 15.) „Ölj meg egy heteroszexuális fehér férfit holnap munkába menet – Joe Bernstein, a Buzzfeed újságírója megtartja állását, miután fehér férfiak megölésére buzdított a Twitteren.” (Buzzfeed’s Joe Bernstein Keeps Job After Inciting Murder of White Men, newspunch.com, 2018. augusztus 7.) Bernstein: „Minden fehéret potenciális ragadozóként kell felfogni”. (Twitter, 2013. június 14.) „Igen, rasszista vagyok! Gyűlölöm a fehéreket!”, Andy Cohen, amerikai rádiós és televíziós műsorvezető (Twitter, 2016. december 14.). „Ne legyenek fehér gyerekeid. Ne tartósítsd a fehérség és a rasszizmus építését egy új fehér nemzedék megszületésével. Legyenek kevert rasszú gyerekeid.” (Dave Cohen, 12 Thing White People Can Do To Make The Future A Better Place, buzzfeed.com, 2017. június 1.) „Nehéz mindnyájunknak koordinálni a sztorijainkat néha, így úgy tűnik, hogy nézeteltérések vannak köztünk. Szerencsére mind egyetértünk a legfontosabb témában: a fehérséget el kell törölni, a civilizációit alá kell aknázni”, Philip N. Cohen amerikai szociológus, egyetemi tanár (Twitter, 2018. február 25.). „Istenem, gyűlölöm a fehéreket”, Mike Drucker amerikai forgatókönyvíró, stand-up komikus (Twitter, 2012. augusztus 11.).

„Le tudjuk cserélni őket” (a fehéreket színes bőrűekre – G. I.). „Amerika éppen most szakad szét, mialatt egy elkeseredett fehér konzervatív kisebbség kapaszkodik a hatalomba, megrémülve attól, hogy elárasztja egy új sokrasszú és soknyelvű többség.” (Michelle Goldberg, We Can Replace Them, nytimes.com, 2018. október 29.) „Igen, a sokszínűség arról szól, hogy megszabadulunk a fehérektől, és ez jó.” (Emily Goldstein, Yes, Diversity is About Getting Rid of White People, And That’s A Good Thing, thoughtcatalog.com, 2015. május 26.) „Már mondtam, hogy a fehér nacionalizmus egy elmebetegség. Továbbra is fenntartom. A törzsiségnek ez a formája szánalmas és gonosz”, Elliott Hamilton, a timesofisrael.com haknistája (Twitter, 2017. augusztus 12.). Ugyancsak ő: „Sohase szégyelld a zsidó identitásod, inkább mutasd ki büszkén, és csapj le minden zsidógyűlölő gazembert, aki megpróbál megállítani.”

(...)

A Hallmark csatorna „csillogó fogsorú, kiszáradt heteronormatív fehérséggel töltött (vagyis normális fehér párokat szerepeltető – G. I.) karácsonyi filmjei a fasiszta propaganda plátói ideálját alkotják”. (Amanda Marcotte, Hallmark movies are fascist propaganda, salon.com, 2019. december 25.) „A fehérek kiirtása pokolian jó dolog”, mert „háborúban vagyunk azok között, akik azt választják, hogy emberek, és azok között, akik azt választják, hogy fehérek”, Jamie Peck, a The Guardian és a Rolling Stone skriblere (Rolling Stone & The Guardian Writer Jamie Peck: „White Genocide is Good”, boundingintocomics.com, 2019. március 19.) „A fehér rassz az emberi történelem rákja…” (Susan Sontag, What’s Happening to America, Partisan Review, 1967.) „Az amerikai történelem panteonjában a konzervatív öreg fehérek voltak mindig a rossz fiúk… […] Nem számít. Mert a veszélyeztetettek listáján vagytok, és – mondjuk – a fehér fejű rétisassal vagy valami egzotikus cickányfajtával ellentétben titeket nem érdemes megmenteni.” (Tim Wise, An Open Letter to the White Right, timwise.org, 2010. november 3.) „Beismerem, hogy gyűlölöm a fehéreket”, Jonathan Zaslow, amerikai rádiós személyiség (Twitter, 2016. június 1.). És így tovább, és így tovább, és így tovább…

(...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page