top of page

Gyalázatos, ami a Jobbikban folyik. (Piros-fehér-zöld plecsni a globalista politikán...)

Ha bárkinek volt még kétsége abban a tekintetben, hogy a Jobbik teljes mértékben feladta önmagát, akkor a párton belül lezajlott legfrissebb események ezeket teljes mértékben eloszlathatták.

A Jobbik oly mértékben prostitualizálódott, oly mértékben tagadta meg alapításkori elveit és értékrendjét, hogy ma már semmiféle sportértéke nincs annak, ha megállapítjuk, hogy e párt méltatlan a kettős keresztes, piros-fehér-zöld címerére, hogy aki még ott ül közülük a parlamenti frakcióban vagy a vezetőségben, az eladta a lelkét, hogy az egész szervezet, ahogy van, nemzetárulók gyülekezete. Ezek mára evidenciák minden magyarul gondolkodó ember számára.

Jakab Péter, Tordai Bence, Hadházy Ákos vagy Vadai Ágnes (s még sorolhatnám az ellenzéki nemzetromboló gyűlöletkórus ­tagjait a Gyurcsány házaspártól Bangóné Borbély Ildikóig) között legfeljebb IQ-különbség van, erkölcsi, politikai és stílusbeli aligha.

Mindezt persze már akkor előre lehetett látni, midőn 2018-ban a legesélyesebb ellenzéki jelöltre való szavazást jelölte meg a párt a legfőbb célnak a választásokon, s ha akkor nem, hát 2018 őszén, midőn a párt talpasai és prominensei együtt vonultak az európai politikum legaljával, a magát minden alap nélkül antifasisztának mondó, randalírozó, gyújtogató, gátlástalan csürhével. (Minden alap nélkül – mondom, mert egyrészt fasiszta erők már nincsenek, az említett szélsőbalos csoportok a hazafiak ellen küzdenek, másrészt épp az ő erőszakos magatartásuk idézi az egykori szélsőjobbos rohamcsapatokat.)

És ehhez a politikai gyászmenethez asszisztál a MIÉP-ből érkezett Gyüre Csaba, a politikai hitelét évtizedekig építő, majd most azt hasonló módszerességgel, de felettébb gyorsan porba zúzó Balczó Zoltán vagy az egykori Kárpátia folyóiratot jegyző Z. Kárpát ­Dániel. Ennek az egyszerre elszomorító és vérlázító folyamatnak a legérthetetlenebb, legfelfoghatatlanabb mozzanata pszichológiai jellegű. Mi lehet azok lelkében, akik most lépnek ki a Jobbikból, illetve akiket Jakab azért tett félre, mert attól tartott, hogy a pártnak még valamiféle nemzeti tartalmat adhatnak?

Bencsik János, a párt egyik szürke eminenciása maga mondja a Jobbikból való kilépését indokló, világhálón közzétett videójában, hogy „azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyellő párttá teszi”, elfogadhatatlannak tartja, hogy nem akar asszisztálni „az erkölcstelen és önpusztító” politikához.

Tőle tudtuk meg, hogy Jakab Péter a február 5-i frakcióülésen kijelentette, hogy „nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztók és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést”. Bencsik szerint „a Jobbik politikai kasztrálása nemcsak morális, hanem taktikai szempontból is tévút”. A pártját elhagyó politikus úgy véli, hogy a Jobbik már nem nevezhető „hiteles, önazonos és saját tábort megmozgatni képes” pártnak.

Mindeközben Bencsik hitet tesz az ellenzéki együttműködés mellett, és álellenzékinek nevezi a Jobbik eredeti eszmeiségét képviselő Mi Hazánk Mozgalmat, csak azért, mert az a 2010-es Jobbik politikai irányvonalát támogatja, továbbá a kormány nemzetépítő törekvéseit, miközben saját témáit sem adja fel (abortuszkérdés, cigány–magyar együttélés problémái, a halálbüntetés visszaállítása, karakteres magyar szempontú emlékezetpolitika stb.).

Magyarán Bencsik úgy véli, hogy összeegyeztethető a nemzeti tartalom és a nyíltan nemzetellenes erőkkel való politikai szövetség. Helyesnek tartja, hogy egy nemzeti párt összefogjon a Wass Albertet nácizókkal, a magyar öntudatot, a magyar történelmi önképet, a magyar büszkeséget módszeresen roncsolókkal, azokkal, akik globalista zsoldban dolgoznak a magyar érdekek ellen.

(...)

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page