VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Betegségek, amelyek sokkal valósabb veszélyt jelentenek, mint a koronavírus

Pánik helyett érdemesebb a tudatosságot választani.

Hetek óta egyre mélyül a koronavírus miatti pánik, hiába a nyugalomra intés, a félelem nagy biznisz. Egyes médiumok pedig képtelenek nem visszaélni befolyásukkal, és még egy ilyen helyzetben is, amikor elengedhetetlen lenne a pontos tájékoztatás, csak a politikai érdekeiket követik és szítják az embereket a kormány ellen. A koronavírust komolyan kell venni, de a pánikra tényleg nincs semmi ok. Egy olyan, lázzal és légúti tünetekkel járó betegségről van szó, amelynek a halálozási aránya alig magasabb az influenzáénál: utóbbi járványa viszont éppen a csúcson van hazánkban, de a helyzet az, hogy volt is ellene védőoltás.

Ha pár év múlva a koronavírus ugyanolyan évi rendszerességgel okoz itthon is járványt, mint az influenza, és lesz ellene oltás, kérni fogják majd azt az emberek?

Vagy akkor is ugyanúgy félvállról veszik, mint más egyéb, szintén megelőzhető betegségeket?

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk olyan, sokkal súlyosabb tünetekkel járó és magasabb halálozási aránnyal bíró betegségeket, amelyek már évtizedek óta jelen vannak hazánkban, elkerülhetőek lennének, mégsem fordul rájuk akkora figyelem, mint a koronavírusra.

Legionárius betegség

(...)