Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Bajban ismerszik meg a jó kormányzás

 

Merkel kerüli „a hatalom szavait”, ami elfogadhatatlan időveszteséget jelent.

 

„Amikor a társadalmi aktorok felelőtlenül cselekszenek, akkor a politikának közbe kell avatkoznia. »A hatalom szavait«, ahogy Gerhard Schröder mondta gyakran, Merkel, mint mindig, kerüli. Miközben a francia elnök egy tollvonással minden arcvédő maszkot állami tulajdonba vett, a szövetségi kormány az egészségügyi rendszerben tevékenykedő spekulánsokat inkább háttérbe igyekszik szorítani. Vagy reméli, hogy a társadalmi nyomás jobb belátásra bírja a tartományi hatóságokat vagy focicsapatokat. 

 

De ez krízishelyzetekben időveszteséget jelenthet, ami nem elfogadható. Odo Marquard eredetileg ironikusnak szánt mondata most gyorsan komollyá válik: krízishelyzetben az »inkompetenciakompenzáló kompetencia« lényeges eleme a jó kormányzásnak. 

 

Ha igaz, hogy a berlini csapatok lényegesen hozzájárultak a vírus fővárosi terjedéséhez, akkor az ideiglenes lezárásukról nem a túlterhelt szenátusnak kell döntenie. Jens Spahn válasza, miszerint a polgárok azért el tudják dönteni, hogy menjenek-e pár hétig diszkóba vagy sem, mindenesetre nem elégséges.”

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu