top of page

Vírusforradalom? Szerkesztői megjegyzés egy svájci orvos okos kétségeihez

Tisztelt Olvasó! Egy nagyon körültekintő orvosi elemzés jutott el hozzánk is, nagyon alapos kiegészítésekkel.

Itt olvasható, több oldalon keresztül: Egy svájci orvos a Covid-19-ről

Annyira fontos minden felvetése és adata, hogy eltekintünk a részletes bemutatásától, tessék rákattintani és időt szánni rá.

Egyetlen részt másolok csak ide:

2020. március 22. (I.)

Az olaszországi helyzetről: a legtöbb médium inkorrekt módon közli, hogy Olaszországban naponta akár 800 ember is meghal a koronavírus miatt. Az olasz polgári védelem elnöke azt hangsúlyozza, hogy valójában olyan halálesetekről van szó, amelyekben az elhunytak szervezetében benne van a koronavírus, és nem arról, hogy abba haltak volna bele (sajtótájékoztató, 03:30-tól). Más szóval ezek a személyek meghaltak, és pozitív teszteredményt is mutattak.

Ahogy mindkét professzor, Ioannidis és Bhakdi is rámutat, azokban az országokban, mint Dél-Korea és Japán, amelyek nem hoztak zárlati intézkedéseket, a Covid-19-cel összefüggő, átlagon felüli halandóság szinte nulla, míg a Diamond Princess óceánjáró hajón mért halálozási arány ezrelék nagyságrendű, vagyis megegyezik a szezonális influenza vagy egy erősebb meghűlés halálozási arányával, vagy valamivel az alatt van.

A pozitív teszteredményt mutató aktuális olaszországi halálozási számok még mindig a normál országos napi halandóság – mintegy 1800 haláleset naponta – 50 százaléka alatt vannak. Így lehetséges, sőt talán valószínű, hogy a normál napi halálozások jó részét most egyszerűen „Covid19-halálesetként“ rögzítik (mivel a teszt eredménye pozitív volt). Ez az a dolog, amelyet az olasz polgári védelem elnöke hangsúlyozott.

Időközben azonban kiderült, hogy Észak-Olaszország bizonyos térségeiben, azokban, amelyekben a legkeményebb zárlati intézkedéseket hozták, jelentős mértékben megnövekedett a napi halálozások száma. Az is ismert, hogy Lombardiában a pozitív teszteredményt mutató elhunytak 90 százaléka nem az intenzív osztályon halt meg, hanem túlnyomórészt otthon. És ezeknek az elhunytaknak a több mint 99 százaléka más, meglévő, súlyos betegségben szenvedett (pl. szívproblémák, légzőszervi problémák, rák).

Sucharit Bhakdi professzor szerint a zárlati intézkedések „groteszkek, értelmetlenek, önpusztítók“, „kollektív öngyilkosság“. Ezért felvetődik az a rendkívül nyugtalanító kérdés, hogy az ezeknek az idősebb, elszigetelt, súlyosan stresszelt, több betegségben is szenvedő embereknek a körében tapasztalható nagyobb halandóságot mennyiben okozhatták a több hete bevezetett és még mindig érvényben lévő zárlati korlátozások.

Akkor ez egy újabb olyan eset lenne, amikor a kezelés rosszabb, mint a betegség.

Mi következik már ebből a rövid részletből is?

Az, hogy itt nem annyira egy veszedelmes vírussal állunk szemben, mint inkább egy veszedelmes, öngerjesztő virtuális forradalommal, amely azonban közülünk, a valóságból szedi áldozatait. Sajnos Magyarországon éppen úgy, mint az egész világon.

A ma reggeli híreket hallgatván, először támadtak erős kétségeim aziránt, indokolt-e a szabad mozgásunkat akadályozó újabb megszorítás, a kijárási korlátozás. Nagyon rokonszenveztem minden eddigivel, de látván, hogy két nap alatt sem ugrott meg az elhalálozási szám, sőt, egyetlen újabb áldozattal sem növekedett, úgy éreztem, hogy na, most esett át a kormány a ló túloldalára. Most kerít nagyobb feneket az egésznek, mint kellene. Most okoz több kárt vele, mint amennyi tényleges hasznot hoz.

Persze, Orbán Viktor most is zseniálisan csinálja a maga (és tegyük hozzá: az ország) szempontjából. Voltaképpen követte a rá nézvést kötelező bölcsességet: ha nem tudsz megakadályozni egy forradalmat, állj az élére. Ha ő nem úgy kezelte volna a koronavírust, mint a világ, sőt, még úgyabbul, akkor ő lett volna itthon a fekete bárány. Jöhetett volna Gyurcsány az ellenzéki bagázsával, a meglovagolt vírusforradalommal. Így viszont, hogy itthon még mindig csak igen csekély 10-en áll a rettegett halálozási szám, a választói elsöprő többség szemében ismét Orbán a nyerő, Viktor a haza megmentője.

S ez rendben is volna, de kezd túlságos hatalmasra nőni eközben a valóságos veszteséghalmaz. A szóban forgó ragyogó elemzésből az is kiderül, hogy nemcsak a koronavírusba lehet belehalni, hanem az állandó félelembe, rettegésbe, sőt a bezártságba, magárahagyatottságba is.

Éppen ezért fontosnak ítélem, hogy kezdjünk el kicsit fészkelődni, mozgolódni, egyáltalán: szólni, figyelmeztetni. Köszönjük az ország megmentését, hogy élve megússzuk, de szeretnénk, ha lelkileg sem mennénk rá...

142 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page