Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Egyetlen kóruspróba elég volt, hogy a tagok kétharmada megfertőződjék, ketten már meghaltak

 

(Úgy tűnik, ez is a vírusvalósághoz tartozik – a Szerk.) 

 

Egy drámai kóruspróbáról számolt be a Los Angeles Times. Washington államban, ahol először szedett sok áldozatot a koronavírus az USA-ban, március 10-én megtartotta szokásos próbáját a Skagit-völgyi Kórus, abban a presbiteriánus templomban, ahol mindig is szokta. Az amatőr énekesekből álló társaság az áprilisi tulipán-fesztiválra készült, amelyen fellépésükkel színesítették volna a sok turistát vonzó programkínálatot.

 

A próba meghirdetése előtt már tudtak arról, hogy az államban felütötte fejét a koronavírus, viszont a megyéjükben addig még senki sem betegedett meg. A több mint 100 tagból így is csak 60-an mentek el a próbára, és ők is betartottak néhány óvintézkedést. Így például a templomba lépéskor fertőtlenítővel bekenték  a kezeiket, egymástól a szokásosnál messzebb foglaltak helyet, nem fogtak kezet, és nem ölelték meg egymást. Egy résztvevő emlékei szerint senki sem köhögött vagy tüsszögött a két és fél órán tartó éneklés alatt. 

 

A próbán résztvevő 65 emberből 45 megfertőződött koronavírustól. Ketten meghaltak, hárman pedig kórházi kezelésre szorulnak. (...)

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu