Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hagyja abba a Disney a gyermekek LMBT irányú manipulálását! (+ videó)

 

 

Ahogy megígértük, elvittük a Disney-nek címzett petíciónkat a Disney-részvényesek találkozójára március 11-én, épp mielőtt kitört volna a koronavírus-járvány.

 

Angliai kampányigazgatónk, Caroline Farrow képviselte aláíróinkat a találkozón. Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Közpolitikai Kutatási Központjának tehetséges jogásza, Justin Danhof segítségével munkatársam szemtől szembe kérhette számon a Disney vezérigazgatóját, Bob Chapeket a Disney új, LMBTQI-irányvonalával kapcsolatban.

 

Ugyanazon a napon egy kisebb tiltakozó demonstrációt is szerveztünk a találkozónak helyt adó épület előtt.

 

Caroline Farrow, képviselve a petíció 700 000 aláíróját nekiszegezte a kérdését a Disney vezérigazgatójának, és arra kérte a vállalatot hogy tartsa meg a Disney vidámparkjait családbarát helyeknek, és szakítson az LMBT-irányvonallal.

 

A találkozó kezdete előtt a Disney biztonsági szolgálata odament Caroline-hoz, és elmondták neki, hogy tudják, hogy a CitizenGO-tól jött. Ezután arra próbálták kötelezni őt, hogy ossza meg velük kérdése pontos tartalmát.

 

A Disney-vezető válaszában arról beszélt, hogy eszük ágában sincs visszaszorítani az LMBT-irányvonalat, sőt, fokozni szeretnék azt.

 

Érdemes meghallgatni a magyar nyelven feliratozott kérdést és választ.

 

Ahogy erre Caroline is rámutatott, az Előre című homoszexuális szereplős Disney animációs film alacsony nézettséget szerzett már az első hétvégéjén. A vezérigazgató szerint ez a koronavírus következménye volt, bár a film megnyitója a koronavírus-válság kitörése előtt zajlott Szerintünk az is hozzájárult az alacsony nézettséghez, hogy a felelős szülők, értesülve a homoszexuális történetszálról nem vitték el gyermekeiket a film vetítéseire.

 

Az Előre a Disney első olyan nagy animációs filmje, aminek nyíltan homoszexuális szereplője van. Négy ország, köztük Magyarország is megváltoztatta a film szinkronját, hogy ne sérüljön a gyermekek biztonságos fejlődése a filmet megnézve.

 

Caroline jelenlétéről és kérdéséről sok médium, köztük a BBC is beszámolt. És persze az LMBTQI-csoportok is azonnal támadásba lendültek, megpróbálva lejáratni Caroline-t.

Bob Chapek válaszában a Disney-részvények esését a koronavírusnak tulajdonította, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a részvényeik már a válság előtt esni kezdtek.

 

A családok nem szeretnének felülről irányított ideológiával találkozni kikapcsolódásuk közben. A Disney makacs kitartása az LMBTQI-tartalmak mellett a családok figyelmen kívül hagyását is jelenti. Pedig nem az LMBTQI-lobbisták fogják tudni megrengetni a médiavállalatot, hanem legfőbb vásárlóik, a családok. Hogyan bízzon egy szülő a Disney-ben ezek után? Mit várjon a vállalat, ha fittyet hány legfőbb ügyfelei kérésére és a gyermekek védelmére?

Tovább a filmhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu