VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Elhallgatott halálozási számok,  Covid-mesék és David Icke. Tisztelt Olvasó!

Pár nappal ezelőtt feltettünk ide, a Szilaj Csikóra egy tárgyilagos és tartalmas konferencia-filmet: A járványmatematikai és egyéb kutatások szerepe a koronavírussal szembeni védekezésben. Az előadások többségét figyelmesen követtem, hisz sok minden megtudható volt belőlük, ami a napi sajtóból csak elvétve vagy véletlenül sem. Éppen dr. Szóka Miklóst, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatóját hallgattam, amikor arra lettem figyelmes, hogy az előadó kivetít egy grafikont, majd gyorsan eltünteti, s szó szerint a következő magyarázatot fűzi hozzá:

„Ezt csak nagyon röviden vetítem, mert a nyers adatok igazolásra várnak, de azt látjuk, hogy általánosságban a halálozás az első negyedévben csökkent. Gyorsan tovább is pörgetem ezt az adatot, hogy ne égjen be mindenkinek, mert ez megerősítésre vár. Mi magunk is kérdezzük, és mi magunk is nézzük, hogy miért van ez. Ne felejtsük el, hogy az influenza járvány is itt volt. Tehát lehet, hogy a távolságtartó intézkedéseknek egy ilyen járulékos hatása is volt. Ezt nekünk ellenőrizni kell még, de amit most látunk, most az a kérdés, hogy igaz az, hogy tényleg ennyit csökkent, és mi az oka.”

Azokban a pillanatokban nem is bírt belém égni a szóban forgó kép, a grafikonjaival és alul az összesített adataival. De arra rögtön rájöttem, hogy alapos oka lehet a rejtegetésének. Az előadó nyilván nem számított arra, hogy valamelyik virtuális nézője egyszer még megállíthatja a felvételt, megnézheti, mi volt az a kényes statisztikai összesítés, sőt, ennek képét még ki is másolhatja a filmből, s most idetárhatja az olvasó elé, az iménti szóbeli körítéssel együtt: