VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hogy lehet valaki ilyen lelketlen, sötét gazember?

Aki megemlékezik a Deák téren bestiálisan kivégzett két fiatal srácról, az „náci”, „rasszista”, illetőleg „szottyos gyűlöletet” gerjeszt – ezt bírta kiokádni magából Karácsony Gergely. Olvassuk a sorait, pislogunk, és nem hisszük el: hogyan választhatott meg Budapest egy ilyen degenerált vadbarmot vezetőnek? Meggyilkoltak két gyerek-embert, nagy valószínűséggel rasszista indítékból – ennek meg részvétnyilvánítás helyett van pofája lenácizni a megemlékezőket. Gyomorforgató, lelketlen alak!

Az egész országot megrázta, ami a Deák téren történt. Brutálisan kivégeztek két fiút. Két gyerek-embert, akik előtt még ott állt az egész élet. Néhány drogos véglény ölte meg őket, minden ok nélkül, passzióból. A 16 éves Lacit nyakon, a 21 éves Gergőt szíven szúrta a gyilkos, Cs. Krisztián, társai pedig még a földön is tovább ütötték, rúgták a haldoklókat. Cs. Krisztián gyilkosnak személyiségi jogai vannak, ezért őt csak Cs. Krisztiánnak szabad szólítani, és mivel még nem töltötte be a huszadik életévét, ezért életfogytiglanra sem szabad küldeni. (Hahó, törvényhozás!) Noha egy igazságos, épelméjű világban kötél járna neki vagy golyó.

Tény, hogy Cs. Krisztián a Facebook-oldalán rasszista, fehérgyűlölő mémeket osztott meg. Ez és a leszámolásról eddig megismert információk alapján föltételezhető, hogy a gyilkos rasszista nézetei is szerepet játszhattak a bestiális bűntényben.

Abban biztosak lehetünk, hogy fordított esetben (tehát ha az áldozat színesbőrű, gyilkosa fehér lenne) nagy hangsúlyt kapna egy efféle nyom, a vádiratban és az ítéletben is súlyos éveket jelentene a fajgyűlölet mint mozgatórugó. Ám most a sokkal gyakoribb „nem fordított” esettel állunk szemben…

Ismerve az érzékenyített magyar bíróságok (tisztelet a kivételnek!) torzult gondolkodását, bűnözőket mentegető ámokfutását, ne vegyünk mérget, hogy az ítéletben nyoma lesz Cs. Krisztián fajgyűlöletének. Fölteszem, nem lesz. S fölteszem: jó, ha tíz évet kap Cs. Krisztián, amiből aztán idő előtt, kedvezménnyel szabadul majd, és folytatja a narkózást, gyilkolászást.

<