top of page

Hogy lehet valaki ilyen lelketlen, sötét gazember?

Aki megemlékezik a Deák téren bestiálisan kivégzett két fiatal srácról, az „náci”, „rasszista”, illetőleg „szottyos gyűlöletet” gerjeszt – ezt bírta kiokádni magából Karácsony Gergely. Olvassuk a sorait, pislogunk, és nem hisszük el: hogyan választhatott meg Budapest egy ilyen degenerált vadbarmot vezetőnek? Meggyilkoltak két gyerek-embert, nagy valószínűséggel rasszista indítékból – ennek meg részvétnyilvánítás helyett van pofája lenácizni a megemlékezőket. Gyomorforgató, lelketlen alak!

Az egész országot megrázta, ami a Deák téren történt. Brutálisan kivégeztek két fiút. Két gyerek-embert, akik előtt még ott állt az egész élet. Néhány drogos véglény ölte meg őket, minden ok nélkül, passzióból. A 16 éves Lacit nyakon, a 21 éves Gergőt szíven szúrta a gyilkos, Cs. Krisztián, társai pedig még a földön is tovább ütötték, rúgták a haldoklókat. Cs. Krisztián gyilkosnak személyiségi jogai vannak, ezért őt csak Cs. Krisztiánnak szabad szólítani, és mivel még nem töltötte be a huszadik életévét, ezért életfogytiglanra sem szabad küldeni. (Hahó, törvényhozás!) Noha egy igazságos, épelméjű világban kötél járna neki vagy golyó.

Tény, hogy Cs. Krisztián a Facebook-oldalán rasszista, fehérgyűlölő mémeket osztott meg. Ez és a leszámolásról eddig megismert információk alapján föltételezhető, hogy a gyilkos rasszista nézetei is szerepet játszhattak a bestiális bűntényben.

Abban biztosak lehetünk, hogy fordított esetben (tehát ha az áldozat színesbőrű, gyilkosa fehér lenne) nagy hangsúlyt kapna egy efféle nyom, a vádiratban és az ítéletben is súlyos éveket jelentene a fajgyűlölet mint mozgatórugó. Ám most a sokkal gyakoribb „nem fordított” esettel állunk szemben…

Ismerve az érzékenyített magyar bíróságok (tisztelet a kivételnek!) torzult gondolkodását, bűnözőket mentegető ámokfutását, ne vegyünk mérget, hogy az ítéletben nyoma lesz Cs. Krisztián fajgyűlöletének. Fölteszem, nem lesz. S fölteszem: jó, ha tíz évet kap Cs. Krisztián, amiből aztán idő előtt, kedvezménnyel szabadul majd, és folytatja a narkózást, gyilkolászást.

MORAL INSANITY

Történt hát egy fölfoghatatlanul aljas, értelmetlen rémtett. Egy nyíltan rasszista elveket hirdető véglény meggyilkolt két fiatalembert. Miután az áldozatok ismert focidrukkerek voltak (egyik újpesti, másik REAC-os), tegnap több ezer szurkoló gyűlt össze a fővárosban, hogy megemlékezzen Laciról és Gergőről. Ott voltak a fradisták, a kispestiek, MTK-sok, diósgyőriek, debreceniek, fehérváriak – mindenki. A rendezvény békés volt, a láthatóan jó erőben lévő ultrák senkit sem bántottak, nem volt gyújtogatás, őrjöngés. (Nem úgy, mint mondjuk Minneapolisban, ahol egy rendőri intézkedés nyomán elhunyt színesbőrű bűnöző halála miatt a tüntető kisebbség fölgyújtotta a fél várost. De hát az a „művelt” Nyugat, ugyebár…)

Akinek szíve, lelke, ép erkölcsi érzéke van, ilyenkor megáll, lehajtja a fejét, részvétet nyilvánít Laci és Gergő családjának. Vagy ha erre képtelen (mert nem volt gyerekszobája, mert lelki nyomoronc vagy mert balliberális), akkor csöndben eloldalog.

Budapest főpolgármesterét azonban másfajta anyagból gyúrták. Neki az egész országot fölkavaró rémtett miatt eszében sincs részvétet nyilvánítani. Inkább fröcsögve lenácizza, lerasszistázza a megemlékezőket. Önbíráskodást, megfélemlítést, a város földúlását emlegeti. Miért is? Milyen önbíráskodás? Milyen földúlás? És egyáltalán: ki a náci?

Ha azt vesszük, hogy a megválasztása utáni első interjúban a magyar irodalom egyik legnagyobbját, Wass Albertet is lenácizta ez a gyengeelméjű, akkor utóbbi kérdésre máris tudjuk a választ: mindenki náci, aki nem Karácsony Gergely és a haverjai. Ön is náci, tisztelt Olvasó, nyugodjon bele! Tudvalévő, egy olyan embertípus van a földön, aki szerint rajta kívül mindenki más náci: ez pedig a kommunista. Náci a kisgazda, a kereszténydemokrata, a polgári demokrata és a szociáldemokrata is. Sőt, a Rajk-per óta tudjuk, hogy a kommunista is náci. (Ez utóbbi legalább igaz.)

(…)

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page