VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Segítsünk a kapitalizmusnak jobblétre szenderülni? (Olvasónk véleménye világjárványunk nyomán...)

Kedves Olvasó! Tisztelt Hölgyem, Uram!

Valószínűleg az internethasználók közül is kevesen tudják, hogy a koronavírus-járvánnyal megkezdődött a harmadik világháború. Természetesen ezt hivatalosan nem jelentették be, de mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a járvány szinte az egész világon elterjedt.

Kiderült, hogy a Covid-19 vírust egy amerikai tudós hozta létre, akinek egyidejűleg volt kutatólaboratóriuma az USA-ban és Kínában. A két ország között komoly gazdasági és politikai ellentétek vannak. Azt nem lehet tudni, hogy a járvány szándékosan vagy baleset következtében jött-e létre, de az azért érdekes adalék, hogy a tudóst a járvány kitörésének napján az amerikai hatóságok letartóztatták.

A kapitalista világrendszer végtelen romlottságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden eszközt felhasználnak saját céljaik megvalósítására. A járvány kitörése és elterjedése jelzi, hogy a kapitalizmus komoly válságban van. Most az a kérdés: segítsünk-e felépülni, vagy megteszünk mindent azért, hogy elinduljon egy változás?

Ha egy magánember kerül válságba, és nem ismerem, akkor először érdeklődöm utána: Milyen ember, hogy viselkedett rokonaival, szomszédjaival, megérdemli-e a segítséget?

Ha ugyanezt a kérdést felteszem a kapitalizmussal kapcsolatban, a jóindulatú segítség ki van zárva.

Ahogy a rabszolgatartó társadalmat felváltotta a feudalizmus, majd az ipari forradalommal eljött a kapitalizmus ideje, úgy be kell látni: eljött a váltás ideje. A történelemből és irodalomból jól ismert, hogy milyen sok vér tapad a kapitalista rendszerhez. Ehhez egy kis adalék Alan Watt amerikai spirituális gondolkodó egyórás riportfilmje, és egy hatperces reagálás a koronavírusra.

https://youtu.be/xFLVMD99_88 ,

https://youtu.be/ViHRlO5cuG8

Három javaslatom volna arra, hogy mit kellene, lehetne tennünk:

1. Többször hallottam már azt a nézetet, hogy a magyarság alapvető változásokat fog elindítani a világon. Tegyünk hát egy kísérletet arra, hogy elindítsuk ezt a változást!

Ez pedig azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk, miként bánjunk önmagunkkal, családtagjainkkal, embertársainkkal. Meg kell tehát tanulnunk, hogyan éljünk szeretetben, békességben, boldogságban.

Ehhez nyújt segítséget, ha szerdai napokon 18 órakor megnyitja az alábbi linket: http://aranykor.net/szerdai-dijmentes-kepzes&vez=90927

Vasárnaponként 16:30 órakor pedig az alábbi linket nyitja meg: