VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Elképzelhetetlen az együttműködés Gyurcsány Ferenccel és csatlósaival – Dúró Dóra a Vasárnapnak

(...)

– Mi a véleménye az Isztambuli Egyezményről? Helyesen cselekedett a magyar kormány, hogy nem írta alá?

– Az Isztambuli Egyezmény elutasítása egyértelmű számunkra, hiszen egyrészt a gender-szemléletet ültetné át a magyar jogrendbe is, amit a Mi Hazánk károsnak tart. Ugyanakkor fel kell hívni arra is a figyelmet, hogy az úgynevezett családon belüli erőszak legelterjedtebb formájáról, ahol az áldozat a legártatlanabb és legvédtelenebb, egyetlen szót sem veszteget.

– Önnek szívügye a szívhangtörvény. Mit is takar ez pontosan?

– A Mi Hazánk az egyetlen életpárti politikai erő Magyarországon, és a szívhangtörvénnyel is azt szeretnénk elérni, hogy legalább az utolsó szó jogán kapjanak egy esélyt azok a magzati korú gyerekek. Azt kezdeményeztem, hogy az édesanyák kötelezően hallgassák meg magzatuk szívhangját az abortusz elvégzése előtt. Ez tehát nem szigorítást, hanem tájékoztatást jelent. De mindenképp kell változtatni, ha már sajnos a Gyurcsány- és Orbán-kormány abortuszpolitikája közt lényegében nincs különbség.

– Lex Covid: az összes többi ellenzéki párttal szemben a Mi Hazánk képviselői megszavazták a kormány előterjesztését. Miért érezték szükségesnek, hogy igent mondjanak?

(...)

– A kormány sokat hibázott, és teljesen egyértelmű, hogy az egészségügyi rendszerünk majdnem százéves elmaradásban van a korhoz képest. Nem volt megfelelő felszerelés, és nem is működött jól a tájékoztatás. Az önkormányzatoktól történő elvonással sem értettünk egyet, pláne úgy, hogy a bankok a következő években levonhatják az adójukból a tőlük most elvont összeget. A Mi Hazánk szerint tehát nekik, illetve a multinacionális techcégeknek is ki kellene venniük a részüket a gazdaság talpra állításából, utóbbiak ugyanis nem is adóznak egyáltalán. Ezért javasoltuk a Zuckerberg-adót is.

– Balliberális politikusok és médiumok körében megszaporodtak a kereszténység elleni kirohanások. Mi a véleménye erről?

– Katasztrofálisnak tartom, hogy Szent István országában vannak, akik ilyeneket megengednek maguknak. A magyarság és a keresztény kultúra elválaszthatatlanul összeforrt az elmúlt évezredben, és ennek az értékrendnek az érvényesülése a jövőnk záloga is. A liberalizmus az elmúlt harminc évben is óriási károkat okozott a társadalomban; a Mi Hazánk ezt elutasítja, és a magyar családokra építjük a nemzet jövőjét.

– A Deák téri gyilkosság után kezdeményezi fogják a büntetőtörvénykönyv szigorítását?

– A Mi Hazánk szibériai bérrabtartást kezdeményezett, tehát azt, hogy a legsúlyosabb, életellenes bűncselekményeket elkövetőknek ne az itthoni wellnessbörtönökben kelljen letölteniük a szabadságvesztésüket, hanem egy hozzájuk „méltó” körülményeket jelentő orosz börtönben.

Ez ráadásul sokkal olcsóbb is lenne a magyar adófizetőknek, hiszen ma többet költ az állam egy fogvatartottra, mint egy fekvőbetegre.

Tovább a cikkhez

12 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek