VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A fosztogatókat mentegetik a magyar Antifák

Megmutatta valódi arcát az Antifa, a magát jogvédő antirasszista szervezetnek feltüntető anarchista csoportosulás. A szervezet ugyanis elképesztően egyszerű magyarázattal állt elő az Egyesült Államokban kibontakozó, jogvédelemnek hívott szabad rablás ellen ágálóknak: azért fosztják ki a “békés” tüntetők az áruházakat és a boltokat, mert így olyan javakat szerezhetnek meg, amiket normál esetben nem. Jobb helyeken ezt hívják rablásnak. Azonban az Antifa szerint a fosztogatás teljesen rendben van, semmi szükség a tulajdonosok jogainak a védelmére. Legalábbis ironikus állásfoglalás egy magát jogvédő szervezetnek tituláló társaságtól.

A “jogvédők” terjedelmes posztban igyekeztek mosdatni a randalírozó és fosztogató “békés” tüntetőket, akik amellett, hogy több városban is boltokat rabolnak ki, gyakran a védekezni próbáló tulajdonosokat is súlyosan bántalmazzák. Az Antifa szimpatizánsok szerint ugyanis a boltok kifosztása nem bűncselekmény, hanem “direkt akció” (direct action), aminek célja a javak újraelosztása. Ha ez ismerősnek hangzik, az nem véletlen, a kommunizmus egyik alapelve is a javak újraelosztása volt. Ennek megfelelően a tüntetők agresszivitását indokló írás is sokkal inkább hasonlít egy anrchista-kommunista (anarchoszindikalista) kiáltványra, semmint egy jogvédő szervezet közleményére. Az Antifák magyarázkodásukban azt írják, valójában nem is a rasszizmus miatti felháborodás, hanem a társadalmi feszültségek miatt robbantak ki a tüntetések, ugyanis szerintük az uralkodó osztály gazdagságának fenntartásához tízmilliók nyomorba süllyedésére van szükség. Ebből kiindulva azt is megmagyarázzák, hogy mivel a világ legnagyobb gazdaságában tömegek számára vált nehézzé a megfelelő lakáshoz és az alapvető élelmiszerekhez való hozzájutás, teljesen normális hát, hogy az emberek fosztogatással akarnak hozzájutni az általuk birtokolni vágyott javakhoz.

Annak ellenére, hogy az Antifának igen jó kapcsolatai vannak a mainstream médiában, a sajtót is igyekszenek a maguk irányába érzékenyíteni. Kiáltványukban igencsak sajtószabadság-kompatibilis módon kifejtik, hogy a médiának nem kellene arról cikkeznie, hogy a kemény munkával maguknak és családjuknak megélhetést teremtő kisvállalkozókat jobb esetben kifosztják, rosszabb esetben pedig meg is ölik a tüntetők, mivel szerintük ez a javak “igazságos” elosztásának módja. A tanulság tehát: ha akarsz valamit, nem kell dolgozni érte, csak nevezd rasszistának és foszd ki, aki nem adja oda ingyen.

A teljes kiáltvány alább olvasható (...)

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek