VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Palesztin történész: Az Egyesült Államok szétesik, Franciaország és Németország iszlám köztársaság l

Ghassan Weshah palesztin történész egy televíziós műsorban úgy fogalmazott a jövőre vonatkozóan, hogy véleménye szerint az Egyesült Államok szétesik, Németország és Franciaország pedig iszlám köztársaság lesz. Ghassan Weshah úgy gondolja, a kínai kultúra belterjes, ezért az nem képes elterjedni a világon, az iszlám viszont nagy léptekkel halad előre Európában is.

A jövő a miénk lesz, az arab és az iszlám nemzeteké – mondta Ghassan Weshah palesztin történész, egy, az Al-Aksza televízióban sugárzott interjú során. Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint az Egyesült Államok hamis kultúrával vezeti a világot és rövidesen összeomlik, az amerikai “szabadság” gondolatával együtt.

Az egyetlen hatalom, amely a világot vezetheti, az iszlám – folytatta a gondolatsort.

Szerinte Kína erre nem képes, mert a kultúrája csak az országon belül értelmezhető. A világ nagy részét visszatartja a belterjes kínai kultúra és az, hogy a kínaiak megesznek bármit, ami mozog. Ezért ők alkalmatlanok a világ vezetésére. A palesztin történész arról is beszélt, hogy Franciaország és Németország tíz éven belül iszlám köztársaságokká válnak.

Vannak olyan tanulmányok, amelyek szerint német és a francia állampolgárok óránként térnek át az iszlámra. Vannak olyan tanulmányok, amelyek szerint 24 óránként egy-egy templom mecsetté válik. Az iszlám kultúra nagy léptekkel halad előre – fogalmazott a palesztin történész.

Tovább a cikkhez