Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Szeviép-ügy – Az OBH elnöke visszavonta a Szegedi Törvényszék elnökének megbízatását

2020/06/18

Szerző

 

Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke visszavonta Tárkány-Szűcs Babettnek a Szegedi Törvényszék elnöki feladatainak ellátására vonatkozó megbízatását - tudatta az OBH a Szeviép-ügyről kiadott közleményében szerdán az MTI-vel.

    (...) Tárkány-Szűcs Babettnek a törvényszéki elnöki feladatok ellátására vonatkozó megbízatása június 17-én, szerdán szűnik meg.
   (...)  Az ügyészség megvizsgálta a jelentést, és - egyetértve az OBH belső vizsgálatának következtetéseivel - megállapította, hogy a tanácsban részt vett bírák vonatkozásában, illetve az ügyelosztás kapcsán - a fegyelmi felelősségen túlmenően - nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény gyanúját keltette volna, továbbá a közérdekvédelmi ügyészi fellépés sem indokolt - közölte a Legfőbb Ügyészség.
    A Szeviép-ügy büntetőperében első fokon a Szegedi Járásbíróság az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó Szeviép Zrt. egykori vezetőit társtettesként elkövetett csődbűncselekmény miatt bűnösnek mondta ki, ezért mindhármukat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A másodfokú eljárásban a Szegedi Törvényszék felmentő rendelkezést hozott, ez ellen azonban a vádhatóság fellebbezett, így került az ügy harmadfokon a Pécsi Ítélőtáblára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu