top of page

Orbán Viktor a Lánchíd-ügyről: „Szánalmasnak tartom, hogy pénzhiányra hivatkoznak”

(...) A nemzetközi politikai színtéren kétfajta szereplő van a miniszterelnök szerint: az egyik a nemzeti kormányok, a másik pedig az a nemzetközi csoport, akik birodalomba akarják gyömöszölni a nemzetállamokat. Európára nézve ma megdöbbentő képet kell látnunk – mondta a kormányfő. Régen a Nyugat mindig a jó dolgokat, a pozitívumokat jelentette, most viszont ha végigtekintünk Európán, azt kell látnunk, hogy emberek halnak meg, mert nem tudják őket ellátni és egy erőszakhullám söpör végig a nyugati világon. Európa négy legnagyobb gazdaságából hármat meg kell menteni.

A liberális imperializmus az, ami rá akarja erőltetni saját véleményét az egyet nem értőkre, legyen szó munkáról, családról vagy épp a migrációról. Orbán Viktor úgy látja, hogy ennek a liberális imperializmusnak a nyugat-európai főparancsnoksága a Soros-hálózat.

A politizáló szervezetek átláthatósága fontos ügy

A civiltörvényben hozott luxemburgi ítélet kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy az azt megelőző nemzeti konzultációban résztvevők 90 százaléka támogatta a civil szervezetek átláthatóságát és még Luxemburgban sem merték azt mondani, hogy az átláthatósággal lenne problémájuk.A kormányfő szerint a politikai életben részt vevő szervezetekre egységes szabályozás kell, hogy vonatkozzon, függetlenül attól, hogy van-e parlamenti képviseletük, így a pártokra és más politizáló szervezetekre ugyanolyan erejű szabályoknak kell vonatkozni.„

Ha nem szégyen a pénzt elfogadni, akkor nem szégyen azt nyilvánosságra hozni”– fogalmazott Orbán Viktor.A miniszterelnök szerint „Magyarországon vannak a politikai életnek olyan szereplői, akik csökkenteni akarják Magyarország szuverenitását”. Ők azok, akik azt szeretnék, hogy a magyar emberektől minél több jogot Brüsszelbe szállítsanak, de a kormányfő úgy gondolja, hogy Magyarországon „a rendes emberek vannak többségben”, nem pedig azok, akik a nemzetközi színtéren hazájuk ellen beszélnek.

(...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page