Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Haladás szobrát is ledöntötték Wisconsinban

2020/06/24

 

Többek között az amerikai Wisconsin állam „Haladás” mottóját jelképező szobor is áldozatául esett a szobordöntögetőknek. A wisconsini zavargók megvertek egy magát „meleg, progresszív demokratának” nevező szenátort is, mert fotózta őket. 

 

Az Egyesült Államok északi részén fekvő Wisconsin állam mottója a „Haladás”. Az ezt jelképező szobor az állam törvényhozási épülete előtt áll, eredetileg egy szobrásznő tervezte a 19. század végén. A zavargók most ledöntötték a progressziót jelképező szobrot is. 

 

A wisconsini törvényhozás épülete előtti zavargások sérültje lett Tim Carpenter, az állam egyik demokrata szenátora. A politikus fotókat készített a zavargókról, akik erre rátámadtak és megverték őt. Carpenter nem sokkal később összeesett és mentőt kellett hívni hozzá. 

 

A demokrata politikus a sajtónak később úgy nyilatkozott: „Nem tudom, mi történt. Csak annyit csináltam, hogy megálltam és készítettem egy fotót. Ezután öt-hat ütést kaptam, fejbe is rúgtak. Ennek már véget kell vetni, mielőtt valakit megölnek. Szomorú dolog, mert az ő oldalukon állok, a békés tüntetések mellett. Egy meleg, progresszív demokrata szenátor vagyok, aki 36 éve szolgál a törvényhozásban”.

 

Carpenter megosztott egy videót is arról, ahogy a tüntetők elkezdenek feléje rohanni és ütlegelni őt.

 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu