top of page

Anyakönyveik elégetésével tiltakoztak transznemű emberek – A Mérce cikkét boncolgatjuk

Születési anyakönyvi kivonataik elégetésével tiltakoztak transznemű emberek pénteken a Hősök terén az Áder János által csütörtökön aláírt új törvény ellen, ami már nem teszi lehetővé számukra, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és nemüket irataikban – írja a szélsőliberális, gender-támogató Mérce.

“A Budapest Pride által szervezett megmozdulás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet, az államnak nincs joga olyan néven nyilvántartani embereket, ami nem az övék. A törvény 33. paragrafusa gyakorlatilag megtiltja a transzneműséget Magyarországon: jogszabályba foglalták, hogy mostantól nem lehet hivatalosan nevet és nemet változtatni, továbbá a törvény azt mondja ki, hogy a biológiai nemet tekintve csak férfiak és nők léteznek, ezáltal is még inkább figyelmen kívül hagyva az interszex emberek létezését.” – folytatják cikküket.

Sajnálatos módon nehéz egyes életre alkalmatlan személyeknek elfogadni azon biológiai tényeket, melyek most a kormány tényként kezelt. Miért is ne tette volna, hiszen a hasonló gender elméletek a lehető legkárosabbak a jövőgenerációjának fejlődését tekintve, mely veszélyezteti az egészséges gondolkodást és kihat a demográfiai helyzetünkre.

“A szervezet figyelmeztet, a jogi nemváltoztatás lehetőségének betiltása nem csak alkotmányellenes, de drasztikus hatással is van az érintettekre: a Háttér Társaság kutatása szerint a magyar transznemű emberek 24%-a kísérelt már meg öngyilkosságot azért, mert kilátástalannak ítélte meg az életét, 40%-ukat pedig rúgták már ki amiatt, mert transznemű.“

Mondjuk ha nem mutogatnák magukat heti szinten és nyilvánulnának meg minden Pride rendezvényen deviáns módon, talán a többségi társadalmat se érdekelné a szexuális beállítottságuk, de ezzel a devianciával a legtöbbször párosul a feltűnési viszketegség, melyet a Budapest Pride felvonulásokon szoktak kiélni a legdrasztikusabban. Mint minden témában, itt is meg kell említenünk azt a korrekt (de sajnos csekély) réteget, akik homoszexuális létükre nyilvánosan is elhatárolódnak az ilyen figyelemfelkeltő vonaglásoktól, hiszen elmondásuk szerint a szexuális beállítottság teljes mértékben magánügy és nem a nyilvánosságra tartozik.

(...)

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page