top of page

Trump: A húsz legveszélyesebb amerikai városból húsznak demokrata vezetése van!

Demokraták: Kikérjük magunknak, csak tizenhétnek!

"Egészen röhejes sajtóvita zajlik az Egyesült Államokban. Miután a George Floyd halála miatt kitört urbánus zavargások nyomán újra napirendre került a nagyvárosi biztonság kérdése, Donald Trump kijelentette, meg kell nézni, hogy a húsz legveszélyesebb amerikai nagyvárosból hánynak van demokrata polgármestere. Az elnök szerint mindnek.

Az erősen demokrata, és még erősebben Trump-ellenes tekintélyes(nek tartott) Washington Post persze kikérte magának az általánosítást, hosszú cikkben fejtette ki, valójában Trump hazudik.

Finoman fogalmazva is lyukra futottak, ugyanis nem mind a húsz nagyvárosnak van demokrata vezetése, igazából csak tizenhétnek!

Ilyesmire mondják légypapíros, kisfröccsös kocsmákban, házhoz mentek a lószerszámért.

(...)

Mert kisült ugyan, hogy Trump téved, a TOP20 legveszélyesebb amerikai városnak nem kizárólag demokrata polgármestere van, de az is világosan látszik, hogy tizenhétnek bizony igen. A tejszínhabon a cseresznyét pedig az az apróság szolgáltatja, hogy a maradék háromból is csak egyetlenegy nagyvárosnak, a floridai Jacksonville-nek van republikánus városvezetése, a másik kettőnek hivatalosan független a polgármestere.

Lakosságarányra levetítve az adatokat, még durvább a különbség. Tízezer fővel számolva húsz nagyvárosból mindössze egynek van republikánus polgármestere, tizenkilencnek demokrata (lásd a mellékelt Twitter-bejegyzést).

A lap persze megpróbálta megmagyarázni az ordító különbséget, mondván, a nagyvárosokban magasabb az erőszakos bűncselekmények aránya, ami igaz is, ráadásul a nagyvárosi lakosság inkább a demokratákat támogatja, ami szintén, de az egész inkább tűnik utólagos szerecsenmosdatásnak (bocsánat!), mintsem az ok-okozati összefüggések tűpontos meghatározásának.

Alig egy hete egy másik demokrata zászlóshajó, a New York Times futott bele hasonló szituációba, miután megpróbáltak cáfolni az elnök azon kijelentését, hogy Detroit vagy Baltimore gyilkossági statisztikái meghaladják El Salvadorét, Afganisztánét vagy Guatemaláét. Kiderült, az elnöknek igaza van, El Salvadort leszámítva az említett országoknak bizony rosszabbak a lakosságarányos mutatói.”

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page