top of page

Magánemberek kezdtek el konföderációs zászlókat felhúzni

A szobordöntésekre válaszul – írta meg az amerikai WSOC TV.

A Konföderáció Veteránjainak Gyermekei nevű szervezet egy 20x30 láb méretű konföderációs zászlót húzott föl egy 80 láb magasságú tartórúdra a keleti Burke megyében. Ez csupán egyike azoknak a nagy méretű konföderációs zászlóknak, amelyeket a konföderációs emlékművek ledöntésére válaszul kezdtek el felhúzni.

A szervezet tagja, Elgie McGalliard elmondta, hogy a zászlókkal a szobordöntésekre reagálnak és próbálják őket jól látható helyekre, például a tagállamok közötti gyorsforgalmi utak mentén felállítani, hogy minél többen láthassák őket. A megye vezetői nem távolíthatják el a zászlókat, mert azok magántulajdonban vannak, és jelenleg nem létezik az eltávolítást lehetővé tevő rendelet. A közeli város polgármestere ugyanakkor ellenzi a közel 800 dolláros zászló felállítását.

A Konföderáció Gyermekei azt is elmondták, hogy ők senkit sem akarnak elnyomni, csupán megosztják a konföderációs örökségüket. Akárhány szobrot is döntenek le, nyilatkozták, mi annyi új zászlót húzunk föl Észak-Karolina főbb útszakaszainak mentén – közölte a WSOC TV.

 

tovább

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page