VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Sokkolta Amerikát a nyolcéves kislány halála

ATLANTÁBAN BETELT A POHÁR

Könnyekkel küszködve ítélte el a hétvégén, Atlantában történteket az amerikai város polgármestere, Keisha Lance Bottoms. A demokrata politikus azt követően ítélte el a rendőri erőszak ellen létrejött, ám szélsőségessé vált BLM mozgalmat, hogy szombat este egy nyolcéves kislányt gyilkoltak meg fegyveres tüntetők.

Azt mondják, a feketék életei számítanak. Most megöltek egyet a sajátjaik közül – fogalmazott az Egyesült Államokban zajló tüntetések nyolcéves áldozatának édesapja. A kislányt július 4-én lőtték le Atlantában, miután az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján tartott tüntetésen a radikális BLM (Black Lives Matter) mozgalom tagjai elbarikádoztak egy gyorsséttermet a város központjában. Secoriea Turner édesapja, Secoriya Williamson újságíróknak elmondta: lánya akkor kapta a halálos lövést, mikor a tüntetők közül több fegyveres tüzet nyitott az autójukra.

Ezt a hatóságok megerősítették, jelentésük szerint a lövöldözés akkor tört ki, mikor szombat este a kislány autót vezető édesanyja megpróbált áthaladni az elbarikádozott útszakaszon. – Megöltetek egy nyolcéves gyereket. Semmi rosszat nem tett veletek, csak haza akart menni az unokatestvéréhez – nyilatkozta a sajtónak Secoriya Williamson.

A szombati tragédia átfordította a mozgalommal kapcsolatos am