top of page

Anglikán érsek: túl fehér az egyház, Jézus pedig biztosan fekete volt

Stephen Cottrell yorki érsek interjút adott a brit Sunday Timesnak, ahol olyan botrányos kijelentéseket tett, mint hogy az anglikán egyház túlságosan fehér, valamint állítása szerint Jézus fekete volt.

A vallási élenjáró többször is elmondta, lelkes támogatója a Black Lives Matter nevű fehérellenes csoportnak, és kínosnak tartja, hogy őmint egy fehér ember kénytelen váltani a yorki érseki poszton a fekete John Sentamut.

„Az anglikán egyházon belül meglátásom szerint túl sok fehér illető van, ami remélem regnálásom alatt meg fog változni” – mondta, majd azzal folytatta, hogy szerinte Jézus is csatlakozott volna a BLM-mozgalomhoz, melynek tagjai amúgy az Egyesült Államokban országszerte fosztogatnak boltokat, és fehér embereket vernek meg minden ok nélkül.

Cottrell állítása szerint Jézus maga is színes bőrű volt. Nem a yorki érsek az első, aki az Black Lives Matter mozgalom megjelenése óta Jézust minősítette. Egy szélsőbaloldali aktivista, bizonyos Shaun King a múlt hónapban azt állította, hogy az összes olyan szobrot, ahol Jézust mint fehér férfit mutatják, le kéne rombolni, mert ez is a fehér felsőbbrendűséget hirdeti, és újra kéne gondolni, hogyan is kellene ábrázolni Isten fiát.

(...)

 

Tovább a cikkhez

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page