top of page

Az Antifa szervezeti háttere és eredete: Célpontok megadásával irányítják az antifákat, akik konkrét

Komoly szervezeti háttér mozgatja a szélsőbalos, anarchista Antifa terroristáit, akik persze bőszen tagadják még azt is, hogy egyáltalán szervezetként működnének, hiszen ők csak mozgalomként állnak ki bizonyos ügyek mellett.

Tény, hogy az Antifa nem bejegyzett szervezet, sőt, még csak egyesület sem, mégis rendelkeznek saját zászlóval, logóval és a világ számos pontján vannak jelen. Az antifások érdekes módon egyszerre képesek felháborodni bizonyos társadalmi igazságtalanságokon és nyilván a véletlennek köszönhető az is, hogy ugyanazon módszerekkel fejezik ki nemtetszésüket: gyújtogatnak, fosztogatnak és az agressziótól sem riadnak vissza, hogy végül káoszt teremtsenek vagy éppen polgárháborús helyzetet idézzenek elő. Vegyük górcső alá az Antifa működését, mert a megismert dokumentumok alapján nem csupán egy felülről irányított szervezet képe körvonalazódott előttünk, amit komoly pénzügyi támogatással és információs háttérrel látnak el, hanem egy olyan csoporté, amit radikális káoszbrigádként vetnek be kényük-kedvük szerint bizonyos országokban, akár konkrét politikai célok elérésének érdekében is. Mark Bray történész 2017-ben írta:

„Világszerte léteznek Antifa-csoportok, de az antifa önmagában nem összekapcsolt szervezet, olyan, mint egy ideológia, például a szocializmus”.

Ennek némiként ellentmond, hogy Jack Posobiec amerikai elemző és volt hírszerző tiszt kijelentette:

A radikális baloldali Anfifa mozgalom az YPG/PKK terrorszervezettel saját anarcho-kommunista rendszerét próbálja létrehozni Észak-Szíriában, és felszólította az Egyesült Államokat arra is, hogy működjön együtt Törökországgal. Posobiec, aki korábban hírszerző tisztként is szolgált, az AA hírügynökségnek beszélt az Antifa és az YPG/PKK terrorszervezet közötti kapcsolatról. Kifejtette: a szervezet a 2010-es évek közepén felismerte a szíriai polgárháború nyújtotta lehetőséget, beszivárgott az országba, tagjai kiképzést kaptak a terrorszervezetektől, amelyek soraiban harcoltak. A tagok egy ideig Szíriában maradtak, majd Németországtól Görögországig, Ausztráliától az Egyesült Államokig számos országba visszatértek.

"Az Antifa célja az Egyesült Államok kormányának és rendszerének megbuktatása és helyette a saját anarcho-kommunista rendszerét próbálja létrehozni" – mondta.

Alig néhány héttel ezelőtt pedig az Egyesült Államokban, a George Floyd halálát követő tüntetéseken az Antifa azzal vonta magára a figyelmet, hogy erőszakhoz folyamodott, bár még így is akadt olyan világszervezet és balliberális médium, amely mentegetni próbálták őket.

Kapaszkodjatok meg: maga az ENSZ vette védőszárnyai alá az antifákat a Twitteren. Az ENSZ végül törölte azt a tweetjét, amelyben megvédte az Antifa „véleménynyilvánítási szabadságát” és „békés gyülekezését”, amivel jókora felháborodást váltott ki a felhasználók körében. Talán nem véletlenül.

(...)

 

Tovább a cikkhez

43 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page