VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Guterres ENSZ-főtitkár már nem titkolja: világállamra van szükség. Csak az a kérdés: kinek?

António Guterres, az ENSZ főtitkára a nemzetközi szervezet alapokmányának 75. évfordulója kapcsán tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a válság utáni új világrend felépítése során, a nemzetközi szerződésekre épülve, világállamot kellene létrehozni.

Íme hát, itt van előttünk a szép, új világ koncepciója a világkormányzással, a nemzetállamok meggyengítésével – immáron köntörfalazás nélkül.

S íme hát, előttünk a 21. század legnagyobb kihívása, amivel fel kell vennünk a harcot nekünk, magyaroknak – másokkal szövetségben.

Egyébként egy percig se higgyék, hogy ez a gondolat most bukkant fel először; erről szó sincs, több évtizedes, talán több évszázados koncepcióról van szó, amelynek legnagyobb szorgalmazója nem más, mint a globális pénzügyi elit, köztük természetesen Soros György. Ráadásul Guterres nem mondja ki, de sok jel mutat arra, hogy a globális elit éppen az ENSZ-ben látja a leendő világállam megvalósítóját.

Ennek alátámasztására idézném Jan Tinbergen Nobel-díjas közgazdászt, aki így írt 1993. december 24-én a De Telegraaf című holland újságban: „Nem vagyok próféta, de úgy tekintek az ENSZ-re, mint az új világkormányra. Eddig nem mutatott fel erőt, a jövőben azonban ez meg fog változni.”

Mit tudhatott már akkor a Nobel-díjas közgazdász?

António Guterres, aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát vezette 2005 és 2015 között, elkötelezett híve a globalizmusnak és a Soros György által zászlóra tűzött nyílt társadalomnak. Guterres oroszlánrészt vállalt az úgynevezett migrációs kompakt kidolgozásában és elfogadásában, amely lényegében azt mondja ki, hogy a migráció emberi jog, s az államhatárok nem lehetnek akadályai a bevándorlásnak – vagyis a nemzetállamok lebontása mint cél húzódik meg az ENSZ által elfogadott migrációs szerződés mögött. Ebben a folyamatban már úgy jelent meg az ENSZ, mint olyan nemzetek feletti szervezet, amelyik meghatározza azokat a kívánatos normákat és értékeket az összes nemzet számára a migráció kapcsán, amelyeket követni kell. Az ENSZ itt tehát már mint globális normaadó (vagy inkább agymosó) szervezet jelent meg, amelyik arra „érzékenyíti” a nemzeteket, hogy fogadják el a migrációt egy rendkívül pozitív és támogatandó folyamatnak, amelynek nem lehet az útjába állni.

Az ENSZ-szel kapcsolatos célokat jól mutatja, hogy a globális elit, ezen belül egészen konkrétan Soros György hálózatának emberei már megjelentek a szupranacionális testület vezetői között. Erre az egyik példa: 2018. augusztus 10-én Michelle Bachelet chilei szocialista politikus „lett” az ENSZ új emberi jogi főbiztosa, aki 2009-ben, mint Chile köztársasági elnöke, a legmagasabb állami kitüntetést adta Soros Györgynek mint a demokrácia és a haladó eszmék bajnokának (reméljük, nem lesz örökös bajnok Sorosból…). Egyébként elődje, Zeid Rael al-Huszein sem volt éppen Soros ellensége, viszont annál inkább Magyarország ostorozója…

De ennél még fontosabb, hogy amikor az ENSZ 2018 februárjában nyilvánosságra hozta a migrációs kompakt tervezetét, akkor António Guterres nevében a kanadai származású Louis Arbour asszony – mint az ENSZ „különleges képviselője” – készített el egy véleményező dokumentumot a tervezetről. Az anyag címe már önmagában beszédes: „Tegyük a migrációt mindenkinek hasznossá!”

A különleges képviselő valóban rendkívül „különleges” volt, hiszen egészen véletlenül szoros szálak fűzik Soros Györgyhöz: ő korábban a Soros által pénzelt, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt, s tevékenységéért 2010-ben a Közép-európai Egyetem Nyílt Társadalom díját vehette át – személyesen Soros Györgytől. Soros tehát szoros pórázon tartja a hölgyet – s mint a migrációért felelős különleges megbízott, Sorosért és a globális elitért meg is tesz mindent. Módja is volt rá, (…)