VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

MCCARTHY SZENÁTOR IGAZSÁGA

Joseph McCarthy szenátor egyike azon történelmi személyiségeknek – sokan vannak –, akiknek életét, munkáját szinte mindenki a permanens libsi véleményeken keresztül ismeri, anélkül hogy valaha kísértést érzett volna elfogultság nélkül megismerni azt.

Bárhol keresgél valaki, kizárólag a „boszorkányüldözés”, „ártatlanok meghurcolása”, esetleg az „alkoholizmus” szavak jönnek szembe, valamint az, hogy megbukott, mi több, maga a szenátus is megfeddte. Ha például a Wikipédiát olvassuk – melyről amúgy tudjuk, hogy nem kéne, hiszen tele van tendenciózus hazugságokkal –, ott is az találjuk, hogy „McCarthyról köztudott volt, hogy alkoholista. Meggondolatlan és botrányos kijelentéseit is gyakorta ittas állapotban tette.”

Pedig, mióta megnyíltak a CIA és a KGB a korra vonatkozó irattárai, tudhatjuk, hogy bizony sok, a szenátor által „ártatlanul” meghurcolt személy és az egész amerikai kommunista párt is, betiltásáig, valóban kapcsolatban állt a szovjet titkosszolgálattal és információkat adott nekik, köztük például az atombomba készítés titkait is, rengeteg időt és pénzt megspórolva ezzel Sztálinnak. Csak hát, amint a szólás tartja: „Könnyű kimondani az igazságot, csak elhitetni nehéz”.

Zárójel. A Wikipédia használata olyan mint egy szexuális orgián való szorgoskodás. Az alany valahol a lelke mélyén érzi, hogy nem kéne csinálni, de nagyon élvezi. Zárójel bezárva.

Közi