top of page

Átadta városát az anarchistáknak a kommunista polgármester


Marxot idézte interjújában a New York-i főpolgármester. Bár a város utcáit még a tüntetők uralják és az üzleti szektor még nem állt fel a járvány után, a főpolgármester elmondta, ez nem is prioritás, mert az államnak a munkásosztályt kell támogatnia nem a burzsoáziát.

(...)

A WNYC közrádiónak adott interjújában elmondta, hogy a vállalati szektor és az "elit" kérdései nem élveznek nála prioritást, és hozzátette "túl nagy a kísértés, hogy most Karl Marxot idézzem. Van egy híres idézet, mely szerint 'az állam a burzsoázia végrehajtó bizottsága'". De Blasio kijelentette, hogy a Kommunista Kiáltványból idézett részlet fiatalkora óta rezonál vele. Jelezte, hogy ő a munkásosztály érdekeit kívánja szem előtt tartani, és hogy a polgármestereknek nem lenne szabad túlságosan bevonniuk magukat az üzleti szektor érdekvédelmébe.

Kijelentései azonnali felháborodást váltottak ki az üzleti szektor képviselőitől. Az Együttműködés New York Városáért üzleti együttműködést segítő társaság elnöke, Kathy Wylde kijelentette, hogy a felvetés, hogy az üzleti szektor nem képviseli a munkásosztályt, egyszerűen pontatlan. Jay Martin a Közlakhatás-fejlesztő Program igazgatója pedig nyersen konstatálta, hogy de Blasio semmit nem tett azért, hogy az emberek életkörülményei javuljanak.

"Marxista utópiákról beszél és démonizálja a vállalatokat, amik fizetik a progresszív projektjeit, amíg számos választópolgára meleg víz nélkül él az inkompetenciája miatt", fogalmazott.

 

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page