top of page

Miről beszél Nick Thorpe, a BBC „objektív” és „független” tudósítója?

Az Index válsága kapcsán számomra elképesztő írást tett közzé a magyar média- és politikai viszonyokról a BBC magyarországi tudósítója. Az írás minden, csak nem objektív, semleges és tárgyilagos.Ez lett a BBC-ből?De nézzük, mit is ír a tudósító: „azaz ember, aki az egypárti rendszernek való ellenállással került vezető szerepbe, most újra egypárti uralmat hozott létre. Azáltal, hogy elfoglalta az államot – a gazdaságot, a parlamentet, az alkotmánybíróságot, a médiát – azt kockáztatja, hogy nevetségesség válik.”Miféle független elemzés ez?

(...)

Az ő „forgatókönyve” – nem nehéz felismerni – inkább hajaz azokra a koncepciókra, amelyek a globalista, Soroshoz köthető, álcivil mozgalmakban és hálózatokban jelennek meg, amelyek abból indulnak ki, hogy az Orbán-kormányt az utcán, forradalmi, netán afféle Black Lives Matter- vagy Antifa-módon kell megdönteni, mert minden más út, például a törvényes és demokratikus – bizonytalan. Jobb és biztosabb a Saul Alinsky és Gene Sharp nevéhez köthető felforgató, anarchiát okozó, a kormányt törvénytelen és erőszakos eszközökkel megdönteni akaró módszerekhez folyamodni. Hiszen: így a biztos.

A tudósító „ajánlata” tehát jelen pillanatban szélsőségesebb, mint a mai balliberális ellenzék politikája Hadházyval, Csehvel, Varjuval, Bangónéval, no és természetesen őszödi Gyurcsány Ferenccel és feleségével.

A BBC tudósítójának elemzése tehát nemhogy nem objektív és független, hanem annál rosszabb: ajánlatos forgatókönyvet vázol fel az ellenzék számára.

És ez már tényleg sok.

Istenem, BBC, hova jutottál?...

 

25 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page