top of page

SZÖVETSÉG AZ ÖRDÖGGEL

(...) Látszólag tehát semmi különös nem történik, a rablók összevesznek a koncon, ha a rablóbanda nem áll egységes irányítás alatt és nem beszélik meg előre, hogy miképpen osztoznak. Van azonban egy általánosabb és ezért tanulságosabb vonulata a dolognak. Ez pedig az, hogy – mint említettük – közismerten rossz kimenetelű dolog az ördöggel üzletelni. Márpedig a Momentum ezt tette/teszi, mikor összefog Gyurcsánnyal, mert vele nem érdemes üzletelni.

No, nem holmi értékek és politikai ellentétek okán, hanem egy sokkal egyszerűbb dolog miatt.

EGÉSZEN EGYSZERŰEN AZÉRT, MERT FLETÓ EGY GÁTLÁSTALAN, ZÜLLÖTT, HAZUG, JELLEMTELEN GAZEMBER, AKI EDDIG SOHA, EGYETLEN ÍGÉRETÉT NEM TARTOTTA BE ÉS MINDENKIT ELÁRULT MÁR, AKI VALAHA A SZÖVETSÉGESÉNEK GONDOLTA MAGÁT.

Vele egyszerűen nem lenne szabad szövetséget kötni, hiszen nyilvánvalóan sohasem lesz képes megtagadni önmagát. Olyan ő, mint a skorpió, aki akkor is megmarja a békát, ha emiatt mindketten megfulladnak, mert ilyen a természete.

A POLITIKÁT UGYANIS EMBEREK CSINÁLJÁK, BÁRMI LEGYEN IS A ZÁSZLÓRA ÍRVA, ÉS ROSSZ EMBEREK CSAK ROSSZ POLITIKÁT TUDNAK CSINÁLNI.

A Momentum – ami a látszattal ellentétben nem párt, hanem médiaesemény – most megtanulhatja az esetből, hogy milyen szövetkezni az ördöggel. Persze egyáltalán nem biztos, hogy képesek rá, hiszen gyanakvásra ad okot, ha szemügyre vesszük azokat a szellemóriásokat, akik képviselik. Ha végigtekintünk a fél analfabéta taknyosokon, akik hol az öregek szavazati jogát akarják elvenni, hol pedig utcai zavargásokat vizionálnak, akkor nem lehetünk túl optimisták a tanulóképességük tekintetében. A tanulással kapcsolatban nem ad bizalomra okot az sem, ahogyan Soproni Tamás nyalja Fletó fenekét. „Bízom Gyurcsány Ferenc politikai bölcsességében. Sőt biztos vagyok benne, hogy érti, a kormányváltás sokkal fontosabb annál, minthogy hagyjuk, hogy egy helyi banda ekkora éket verjen a pártok közé.”

Túl azon, hogy Gyurcsánnyal kapcsolatban a „bölcsesség” szó használata semmi módon nem indokolható, ennyi erővel nagyobb eséllyel bízhatna, mondjuk a lottó ötösben. Az ő számára nem a kormányváltás a fontos, hanem az, hogy ő legyen az ellenzék vezére és úgy tűnik, jól áll vele, mert ezt a sok buta taknyost megeszi, esetleg megissza, reggelire. A gödi esetben – mint cseppben a tenger – tükröződik mindaz, amire számíthatunk, ha ne adj` Isten, hatalomra kerülnek.

Csak ezért nem tudunk felszabadultan röhögni az egészen.

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page