VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Egy kiszivárgott német belügyminisztériumi jelentés szerint a koronavírus egy "globális hamis r

A német szövetségi kormány és a főáramú média komoly kárelhárításba kezdett, miután kiszivárgott egy jelentés a belügyminisztériumból, amely vitatja a koronavírussal kapcsolatos elfogadott narratívát.

A jelentés legfontosabb részei a következők:

A Covid-19 veszélyességét túlbecsülték: valószínűleg egyáltalán nem haladta meg az új vírus által okozott veszély a normál szintet. (1)

A koronavírus miatt meghaltak alapvetően azok, akik ebben az évben statisztikailag is meghaltak volna, mivel életük végére értek, és meggyengült testük már nem képes megbirkózni a véletlenszerű mindennapi stresszel (beleértve a jelenleg forgalomban lévő mintegy 150 vírust).

Világszerte egy negyedévben nem haladta meg a 250 000-et a Covid-19 halálesetek száma, szemben a 1,5 millió halálesettel (25 100 Németországban) a 2017/18-as influenza hullám alatt. (2)

A veszély nyilvánvalóan nem nagyobb, mint sok más vírus esetében. Nincs bizonyíték arra, hogy ez több mint hamis riasztás volt.

A legnagyobb szemrehányás pedig az, hogy a koronavírus válság idején az állam bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb hamis hír gyártó.

Eddig is rossz volt, de ez még rosszabb lesz. A jelentés a "korona intézkedések sokrétű és komoly következményeire" összpontosít, és figyelmeztet, hogy ezek "súlyosak".

Az állam által bevezetett járványintézkedések miatt többen halnak meg, mint a vírustól.

Ennek a botránynak a következők az okai:

A koronavírusra fókuszáló német egészségügyi rendszer elhalasztja az életmentő műtéteket, és késlelteti vagy csökkenti a nem koronavírusos betegek kezelését.

Berlin tagad, a tudósok visszavágnak

A kormány kezdetben megpróbálta elutasítani a jelentést, mint "egy alkalmazott munkáját," és tartalmát mint "saját véleményét," miközben az újságírók nem tettek fel kérdéseket a politikusoknak.

Ám a 93 oldalas jelentést, amely a "Válságkezelés elemzése" címet viseli, a belügyminisztérium által kinevezett tudományos testület dolgozta ki, amelyet több német egyetem orvosi szakértője készített el.

A jelentés a KM4 egységnek nevezett belügyminisztériumi részleg kezdeményezésére készült, amelynek a "Kritikus infrastruktúrák védelme" a feladata.

(...)