top of page

Már úgy kéne a sitten ülnie, hogy a műanyaglakat rárohadjon – PS-nagyinterjú Kubatov Gáborral!

Az ellenzéknek és a balliberális oldalnak minden témáról ugyanaz jut eszébe, az, hogy Magyarországon minden nagyon rossz, sőt, még annál is rosszabb. A baloldal a hangulatkeltésben, az emberek félrevezetésében érdekelt, elszakadtak a valóságtól és egy virtuális világban élnek – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC elnöke. Portálunknak elárulta: Gyurcsány Ferenc kedvéért 2022-ig az MSZP és a Jobbik is önkezével vet véget az életének, Tóth Bertalan már megkötötte az alkuját a DK pártelnökével, a Jobbiknál meg irracionális dolgok történnek. Kubatov Gábor Karácsony Gergely főpolgármesterről és a baloldal budapesti teljesítményéről azt mondta, 10 hónapja pozícióban vannak, de semmit nem csináltak. “Előbb-utóbb el fognak jönni a kijózanodás percei. Karácsonyt teszetosza embernek tartom, a mögötte lévő liberális, meghatározó baloldali szereplők pedig belenavigálták egy nagyon durva, döbbenetes hazugságkampányba. Azt hittem, Karácsony majd tele lesz tervekkel, de nincs semmi. Gyurcsány bábjaként, teszetosza fiúként ott áll, és hagyja hogy legyorsulják, háromszor megkerüljék, nevetségessé tegyék” – fogalmazott Kubatov Gábor. Az interjúból kiderül, az Index soha nem volt a Fidesz pártigazgatójának kezdőlapja, ráadásul a portál soha nem is volt “függetlenobjektív”, Czeglédy Csabának pedig “már régen a sitten kéne ülnie úgy, hogy a műanyaglakat rárohadjon”.

– Az interjú és a munka után meghívhatom egy felesre?

Bár én egyáltalán nem iszom alkoholt, de persze. Miért ne? Érdekes beszélgetés lesz ez…

– Azt hittem, azt válaszolja, hogy “köszönöm nem, meccsre megyek”.

Ma nincs mérkőzés.

– Szóval foci, vagy koncert?

Maradjunk a sportnál, és legyen futás, és ha már futás, akkor legyen a versenytárs Gurmai Zita. Engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz a futóversenyhez. Azt gondolom, abból a komikus jelenetből a komplett magyar ellenzéket meg lehet ismerni.

– Köszönöm az elismerést, de mit ért az ellenzék megismerése alatt?

Azt, hogy ma pontosan ilyen a baloldal. Régen elképzelhetetlen volt, hogy egy politikus, képviselő, pártállástól függetlenül ne válaszoljon a kérdésekre, vagy ne tudja legalább azt mondani, hogy köszönöm szépen, de nem szeretnék nyilatkozni, hanem elkezd összevissza szaladgálni, ráadásul irányt tévesztve, megmosolyogtató módon. Korábban az is elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen jelenetnek ne legyen következménye, ma a baloldal maga a következménynélküliség. Az Ön videójában ez mind-mind benne van. Az, hogy hogyan működnek, milyen az érzelem- és gondolatviláguk, a fontos politikai ügyekhez való hozzáállásukat is leképezi.

– Az ellenzékről még bőven lesz szó, de miután Ön az FTC elnöke is, tegyünk pontot a nyár egyik mellékes, de a baloldal által felnagyított közéleti vitájára. A Fradi meccsein és úgy általában magyar bajnokikon lehet alkoholt fogyasztani?

A koronavírus-járványt jól kezeltük, európai szinten is kimagaslóan alacsony hazánkban a megbetegedések száma. A kezdeti szigorú szabályokból a kormány tett engedményeket, amelyek döntően nem rontottak a vírushelyzeten, ebbe beletartoznak a sportrendezvények is. A környező országokban a helyzet jól láthatóan romlik, ezért újra szigorításokat vezetnek be, emiatt érthető, hogy minden további enyhítéssel csínján kell bánni. Örüljünk legalább annak, ami van, és bízzunk abban, hogy hamarosan újra helyreáll az élet. De ez az ügy is jó példája annak, hol tart ma a baloldal. Belekapaszkodnak egy apróságba, és azt megpróbálják felnagyítani.

– Egyes, politikai vagy ideológiai alapon is jól körülhatárolható zenészek ugyanakkor azt mondják, ha a kormányzati kommunikáció szerint járványügyben jól mennek Magyarországon a dolgok, akkor ők miért nem tarthatnak bulikat a rajongóiknak?

A lényeg éppen az ön által is említett politikai vagy ideológiai alapon van. Persze, hogy fájó a koncertek elmaradása és hiánya, de a hangoskodók azt elhallgatják, hogy egyetlen kormány sem tett soha annyit a zeneipar megmentéséért, mint a mostani kabinet. Milliárdokat kapnak a túléléshez. Egészen pontosan 5,3 milliárd forintot.

– Feltételezem, nem hozza lázba egy Koncz Zsuzsa-koncert…

Ha a kulturális életben megszólalók véleményét értékeljük, akkor én Schuster Lóránt megszólalásával értek egyet, a legendás P. Mobil vezetőjének álláspontját képviselem: ma azok támadják leghangosabban a kormányt, akik a Kádár-rendszer kegyeltjei voltak. Politikai alapon, és nem valós, szakmai alapon teszik, amit tesznek.

– Pont úgy, és olyan hazug és gyomorforgató módon, mint ahogy azt az ellenzék teszi jelenleg is a Balatonnal? Ön szerint miről szól ez az egész?

Arról, hogy a baloldalnak minden témáról ugyanaz jut eszébe, az, hogy Magyarországon minden nagyon rossz, sőt, még annál is rosszabb. A baloldal a hangulatkeltésben, az emberek félrevezetésében érdekelt, most éppen a Balatonról hazudoznak. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes például a legjobb helyet választotta az aggódásra a balatoni szabadstrandok miatt. Fonyódon, egy szabadstrandon aggódott. Miközben a kormány harmadik ütemben, milliárdokat költ a Balaton-parti fürdőhelyek fejlesztésére. A magánszálláshelyek egymillió forintot kaphatnak szobánként, felújításra, ha pályáznak a Magyar Turisztikai Ügynökséghez. 45 milliárd forint van erre a célra elkülönítve. A Kisfaludy-program keretében folyamatosan fejlesztik a szállodákat, szerte az országban. Szóval, abszurd ez az egész. Hosszan lehetne sorolni az elmúlt tíz év kormányzati intézkedéseit, a munkahelyteremtéstől, a gyes, gyed, vagy éppen a csok bevezetésén keresztül támogatja a családokat, a gyermekvállalást, a nyugdíjasokat. A mindennapokban is érzékelhető, pozitív intézkedések ezek. Nem beszélve a gazdasági növekedésről. Az emberek mégis folyamatosan azt hallják az ellenzéktől, hogy ebben az országban semmi jó nem történik. Elszakadtak a valóságtól, egy virtuális világban élnek, azt hiszem. Persze, nyilván lehetne jobban is, precízebben csinálni, de akármerre nézünk, azt látjuk, hogy épül, fejlődik az ország, az emberek pedig évről évre léphetnek egyet előre, haladnak a dolgok. A Balaton fejlesztésére kormány még nem adott annyi pénzt, mint mi, a turizmus fejlesztésével senki nem foglalkozott többet nálunk. Az Erzsébet-program keretében rászoruló családok, gyermekek nyaralását, táborozását támogatjuk hosszú évek óta.

Amire pedig jelzőket is nehéz találni, az az, hogy az a Gyurcsány Ferenc is beszállt a baloldal Balaton-kampányába, akinek a kormányzása idején brutális módon szinte mindent privatizáltak a magyar tenger partján. Egész pontosan mintegy 190 céget adtak el az állami vagyonból a Medgyessy–Gyurcsány-kormány idején, 2002 és 2010 között. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként észrevette a Balaton magánosításában rejlő lehetőségeket, és mindössze 8,39 milliárd forintért gyorsan eladták a Siótourt, a Balatontouristot és a Zalatourt. A három turisztikai céget, az összes balatoni kempinget, strandokat és idegenforgalmi érdekeltségeket 2004-2005-ben eladták. Ez volt a nagy szocialista balatoni biznisz. A balatonőszödi villaügyről már nem is beszélve, ami százmilliókkal gyarapította a Gyurcsány család vagyonát.

– Kijelenthető, hogy ez az egész ellenzéki aláírásgyűjtés csupán adatbázisépítésről szól, azért gründolnak ilyen gusztustalan kampányokat, hogy felhergeljék az embereket, aláírásukat, személyes adataikat kérik tőlük, hogy a 2022-es kampányban egy ilyen adatbázisból dolgozhassanak?

Ez elképzelhető, sőt, valószínűleg pontosan ez történik. Én nem vagyok az adatbázisra épülő kampányok ellenzője, ha az törvényesen történik. A Fideszt és személy szerint engem számtalanszor támadtak emiatt. De 2004 óta egyetlen vizsgálat sem derített ki semmi szabálytalanságot. Ezzel szemben a baloldal adatbázis-kezelési technikája, metodikája szerintem korántsem törvényes, ráadásul nem is legális.

– Ön szerint azzal tisztában vannak a DK-s aláírásgyűjtés aláírói, hogy bár papíron Dobrev Klárának és a Gyurcsány-házaspárnak írtak alá, de 2022-ben a jobbikos Jakab Péter is ugyanebből az adatbázisból fog dolgozni, a listák kézről kézre járnak majd?

A baloldalnak még a szavazók átverése is belefér. Nyilvánvalóan pontosan ez fog történni 2022-ben, csakhogy ezt nem lehet megcsinálni, mert a magyar törvények nem engedik. A választók is rá fognak jönni, hogy nem az ő érdekeiket képviselik. A baloldal szeme előtt egyetlen cél lebeg, ennek rendelnek alá mindent: hatalom és pénz.

– Egy friss közvélemény-kutatás szerint a fővárosiaknak Karácsony Gergely kell, és egy most vasárnapi választáson is rá voksolnának. Hihetünk ennek a felmérésnek, vagy éljünk a gyanúperrel, hogy a HVG megbízásából az a Medián készítette a közvélemény-kutatást, amely pályája elején kutatásvezetőként alkalmazta a jelenlegi főpolgármestert?

Nem hiszem, hogy egy ilyen kutatásnak ebben az időszakban bármilyen jelentősége is lenne. Ráadásul előbb-utóbb el fognak jönni a kijózanodás percei (...)

Vajon Karácsonyt megválasztották volna főpolgármesternek, ha azt írja a választási plakátjára, hogy Karácsony Gergely vagyok és egysávosítom a körutakat? Nyert volna, ha kiírja, Karácsony Gergely vagyok és a belvárosban 800 forint lesz egy óra parkolás? Most éppen erről fog majd szavazni az általa vezetett közgyűlés. Győzött volna, ha azt mondja, Karácsony Gergely vagyok és öt busásan fizetett helyettessel és 41 jól megfizetett tanácsadóval fogok együtt dolgozni? Szimpatikus lett volna a fővárosiaknak egy olyan plakát, hogy Karácsony Gergely vagyok és fontosabbnak tartom a rovarhotelek felállítását, mint hogy kiírjak egy normális közbeszerzést a Lánchíd felújítására, hogy a tendert biztosan az A-Híd nevű cég nyerje majd el, mert ezt Tüttő Kata, a helyettesem már lezsírozta velük, a fideszes polgármestereknek pedig egy fillért sem adok útfelújításokra? Ilyen plakátokkal nyert volna Karácsony Gergely? És amellett se menjünk el szó nélkül, hogy az elmúlt majd egy évben mit csinált Karácsony Gergely a fővárosban?

– A felsoroltak közül melyik Karácsony legnagyobb bűne?

Az még benne sincs az előbbi felsorolásban. A legfájóbb és legnagyobb bűn a Pesti úti idősotthonban történt tragédia, ahol emberek haltak meg, Karácsony pedig még arra sem vette a fáradságot, hogy odamenjen. Egészen hátborzongató.

– Pedig Karácsony Gergely nagyon hihetően próbálja előadni, hogy ő semmiről nem tehet, ő semmiért nem felelős…

Na, persze. Pesti srác vagyok, 54 éve itt élek, és pokolian bosszant, hogy Karácsony Gergelytől még egy jó ötletet sem hallottam, pedig Európa legszebb fővárosát vezeti, és bevallom, megválasztásakor azt hittem, hogy a budapesti kasszában lévő 180 milliárd forintból majd kilőnek és megindulnak. Azt hittem, Karácsony majd tele lesz tervekkel, de nincs semmi. Gyurcsány bábjaként, teszetosza fiúként ott áll, és hagyja, hogy legyorsulják, háromszor megkerüljék, nevetségessé tegyék.

– Van ugyanakkor Facebook-huszárkodás, online és közösségi propaganda, és kormányhibáztatás. Ha 2022-ig nem mutatnak fel teljesítményt, akkor könnyebb dolga lesz a Fidesznek?

A 2022-es választások még messze vannak, nekünk továbbra is a jó kormányzással, az országgal és az emberekkel kell törődnünk. Ez a dolgunk, erre kaptunk felhatalmazást. Hogy az ellenzék mit csinál, illetve mit nem csinál, az az ő dolguk, bár az már most jól látszik, hogy mi a fontos számukra.

(...)

Nincsenek tervek, nincs koncepció vagy vízió, csak a hatalom és a pénz számít.

– A következő országgyűlési választásokig még valóban sok víz fog lefolyni a Dunán, de nem mindegy, hogy addig ki megy és ki marad. Gyurcsány a következő két évben az MSZP-t és a Jobbikot is lemészárolja, és a DK mellett csak a Momentum marad, amelyet hóna alá csap?

Gyurcsány kedvéért az MSZP és a Jobbik is önkezével vet véget az életének.

(...)

Megdöbbentő, hogy újra az a Gyurcsány a baloldal vezére, aki úgy akarja a lakótelepeken élőket és a munkás baloldaliakat képviselni, hogy naponta majd egymillió forintot keres. 2019-ben a havi bevallott jövedelme több mint 21 millió forint volt. Az a Gyurcsány Ferenc, aki miniszterelnöksége idején elintézte, hogy a saját cége olcsóbban kapja az áramot, aki 2006-ban összeverette a békés tüntetőket, szemeket lövetett ki, és aki egy zsidó családtól eltulajdonított villában él.

– Gyurcsány a baloldal nincsmásika?

Hagyták, nekik ő jutott.

– Libernyák propagandaoldalból ugyanakkor sok van, bár szerintük nincs másik.

Eddig ezt írták magukra, aztán nyilván lesz másik, de ez engem különösebben nem izgat, soha nem volt az Index a kezdőoldalam. Hogy mennyire lehet hinni nekik? (...) , ők mind liberális megmondóemberek, akik most jól összevesztek egymással a politikai hatalom és a pénz miatt, és ezt most megpróbálják rákenni a Fideszre. Hát, elmennek a csudába!

– Mintha ezt már láttuk volna: egy Népszabadság-ügy 2.0-át akarnak generálni az ügyből, külföldre rohangálnak siránkozni és panaszkodni, hogy Magyarországra uszítsák a nemzetközi hálózatuk csapatait. Leporolták a régi lemezt?

Persze, és tényleg ugyanazokat a csapatokat mozgatják, akik akkor, a Népszabadság miatt támadták a magyar kormányt és hazánkat. Ugyanazok balhéznak most is, az egészet pedig előre eltervezték, megzenésítették, megrendelték. 2002-ben, amikor a magyar médiavilágot 95 százalékban ők, a liberálisok meg balosok uralták, akkor miért nem rohantak Brüsszelbe, akkor miért nem féltették a magyar sajtószabadságot? Még most is 60 százalékos a baloldali túlsúly, mégis azt a narratívát próbálják meg lenyomni mindenkinek a torkán, hogy nekik már semmijük nem maradt, mert Magyarországon nem szabad a sajtó, meg hogy itt nincs demokrácia. Szerintük sajtószabadság csak akkor van, ha minden az övék. Az persze szerintük demokratikus és nagyon is rendben van, hogy Gyurcsány nyíltan megfenyegeti a Nemzeti Színház igazgatóját, vagyonelkobzást emlegetve. Ha egy fideszes politikus mondana ilyet, akkor mi lenne itt, vagy Brüsszelben?

Ahhoz Czeglédy Csabának és Gyurcsány jobbkezének kell lenni. Hogyan lehet azt higgadtan és józanul kommentálni, hogy 6 milliárdos adócsalás után Czeglédy a mai napig szabadlábon lehet, sőt, gyakorlatilag terrorban tartja a Nyugat-Dunántúlt, még a fideszes politikusokat is megpróbálja megfélemlíteni, és a jobboldali sajtó ellen is ő jár el a sajtóperekben?

Hadd folytassam a felsorolást: Czeglédy számtalan baloldali polgármesterrel kötött sokmilliós szerződéseket az októberi választás után. Nehéz ezt kommentálni, legfeljebb csak úgy, hogy ha Czeglédy szabadlábon lehet, akkor tényleg fideszes az ügyészség, meg az igazságszolgáltatás? Czeglédynek már régen a sitten kéne ülnie úgy, hogy a műanyaglakat rárohadjon. A magyar politika egyik legkártékonyabb figurájának tartom, talán nem véletlenül dolgozik Gyurcsánynak. Képzeljék csak el, hogy ha így viselkednek ellenzékben, mi történne, ha ezek az alakok újra hatalomhoz jutnának? Ezért is mondom azt, hogy kötelességünk megnyerni a 2022-es választásokat.

– Előtte ugyanakkor újra fontos időközi választás lesz Magyarországon, Koncz Ferenc tragikus halála után ismét a kétharmad a tét, amely egy előző ciklusban egyszer elveszett. Most?

Koncz Ferenc elvesztése nekem személyesen is óriási fájdalom, mert egy igazi barát volt, aki mindig szó nélkül segített, ráadásul egy tiszta ember. Örülök, hogy lánya, Koncz Zsófia elvállalta a jelöltséget, mert az édesapja mellett nőtt fel, a politika világa nem idegen számára. Nyelveket beszél, okos, tehetséges, fiatal.

– Szeptemberben indul Magyarország új politikai, közéleti televíziós csatornája, a PestiSrácok.hu Pesti TV-je, amely alapcsomagos televízióként országosan elérhető lesz. Ön mit vár egy induló, jobboldali televíziótól?

További futóversenyt Gurmai Zitával, lendületet és bátorságot, pimaszságot, bevállalást. Én egy ilyen televíziót szeretnék nézni, de ebből a szempontból nem féltem a PestiSrácok csapatát, mert a portál szellemisége pont ilyen. Keményen oda kell menni és bekérdezni, ellentmondást nem tűrően, és önöknek ez eddig is jól ment. Sok sikert és bátorságot kívánok a munkához, hajrá!

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page