top of page

A Momentum már az óvodákban bevezetné az LMBTQ-propagandát

A radikális baloldali Momentum Mozgalom blogján megjelent az egyik LMBTQ-aktivistájuknak egy bejegyzése, amelyben amellett érvel, hogy a magyar óvodákban vezessék be a külföldről támogatott genderideológia alapú LMBTQ-mesék tanítását, az iskolákban pedig legyen érzékenyítés. Mindez kísértetiesen hasonlít Gyurcsányné 2009-es LMBTQ-propagandájára, amely kötelezővé tette volna a genderszemléletű oktatást már óvodás kortól.

A momentumos LMTBQ-aktivista bejegyzésének a címe is provokatív, nevezetesen: „Már óvodában is megmenthettem volna én a királylányt".

Ezt követően a radikális baloldali aktivista a következő kérdést teszi fel:

Nem volt neked furcsa gyerekként, hogy a mesékben mindig a királyfi menti meg a királylányt és nincsenek királyfik, akik királyfikat mentenek meg. Vagy királylányok, akik másik királylányokat.

Majd a hagyományos nemi szerepek ellen próbál lázítani, szentimentális stílusban, személyes, magánéleti jellegű példákkal alátámasztva érvrendszerét.

A Momentum tehát már az óvodákban lerombolná az éppen csak kialakulóban lévő hagyományos nemi szerepeket,hogy azokat a külföldről finanszírozott LMBTQ-mozgalom által hirdetett genderideológiával helyettesítse.

A momentumos aktivista később „hetero meséknek" titulálja a több száz éves múltra visszatekintető, hagyományos gyerekmeséket.Hozzáteszi, hogy ezek a „hetero mesék" nem befolyásolták az ő nemi identitását vagy szexuális orientációját, ugyanakkor az általa „heteronormatívnak" minősített mesék hallgatása miatt „mindig kívülállónak és összezavarodottnak" érezte magát.

Szerinte ezeket a meséket heterók írták heteróknak, és ez baj.

A következő részben az érzékenyítés mellett érvel, kifejezve annak szükségességét, hogy legyenek a magyar oktatási rendszerben is elérhetőek a „nem hetero mesék", amelyekben vannak „LMBTQ+" szereplők is. (...)

 

16 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page