VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Magyarországot vádolja antiszemitizmussal annak az országnak a politikusa, ahol az elmúlt évben zsid

A német közéletben Magyarországgal szemben a kordivatnak és médiaelvárásnak megfelelő gyűlölet alól Michael Roth külügyi államtitkár annyiban volt kivétel, hogy bár a magyar kormánnyal szemben nyilvánvaló ellenszenvvel viseltetett, de legalább nyitott volt az érvekre és a vitára, amelyet többszöri berlini és budapesti beszélgetéseink során személyesen megtapasztaltam. A tegnapi nap után mindez múltidő.

Michael Roth szerint a Magyarországgal szemben indított 7. cikkely szerinti eljárás egyik fő oka az antiszemitizmus. Ahelyett, hogy okkal minősítenénk vulgárisan az arcátlan kijelentést, rögzítsük rideg tényszerűséggel: az EU-ban tucatnyi országgal szemben indulhatna eljárás antiszemitizmus miatt - különösen a bevándorlásbarát tagállamok közül. Magyarország azonban azon kevés ország közé tartozik, ahol a zsidó közösség békében él, a magyar zsidó kultúra virágzik, a magyar zsidó szervezetek saját véleményük szerint is irigylésre méltó helyzetben vannak nyugat-európai társaikkal szemben. Eközben Magyarországot vádolja antiszemitizmussal annak az országnak a politikusa, ahol az elmúlt évben a nyílt utcán gyilkoltak zsidókat származásuk miatt.

A külügyi államtitkár kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi. Michael Roth arcátlansága - különösen a német uniós elnökség alatt - a német külpolitika szégyene.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek