top of page

A pénzünket akarják, nem demokráciát!

Kibújt a szög a zsákból. Amit eddig mindenki tudott, azt a szocdem német pénzügyminiszter most kimondta: az uniós eladósodás “annyira jó ötlet”, hogy az EU a jövőben is vegyen fel hitelt. Párttársa, Michael Roth külügyi államtitkár rögtön be is támadta Lengyel- és Magyarországot, nehogy azok megakadályozzák a nagy adósságorgiát.

(...)

Az euró-kötvények növelnék az euró mint fizetőeszköz globális szerepét és felértékelnék az európai tőzsdéket. Az előre menekülés jó alkalom és ürügy az euró “befejezésére”, vagyis az eurózónán belül a betétbiztosítás, csődeljárás és felszámolás harmonizálására, majd ezt követően az adó- és szociálpolitika egységesítésére. A közös adósság törlesztésére pedig közös adók és közvetlen uniós bevételek kellenek, amelyekről szívük szerint már többségi szavazással döntenének.

Miként akarják ezt elérni? Rothnak igaza van. Az idő sürget, bár leginkább az eurózóna déli országait. Ha nincsen új uniós költségvetés januártól a régi marad arányosan hatályban.

A bizottság az ősszel debütáló demokrácia monitorozásban találta meg az alkalmas eszközt. A látszat kedvéért minden ország demokráciáját monitorozzák majd, ám valahogy sejtjük, hogy csak nálunk fognak problémát találni. Pláne, ha a neoliberális kecskére, pontosabban NGO-kra bízzák a káposztát. Naná, hogy Soros!

Groteszk, hogy a sárgamellényesekre szemkilövető rendőröket küldő Macron, vagy a békésen tüntető holland nyugdíjasokra lovasrendőröket küldő Rutte esetében nem szólalt meg az oly’ érzékeny német diplomácia. Ők már bent vannak a zsákban. Ők mind globalisták, nem úgy mint mi, kelet-közép-európaiak, akik tudjuk, hogy a saját valuta és kezelhető államadósság ugyanúgy védi a szabadságunkat és nemzeti szuverenitásunkat, mint az egyhangú uniós szavazási eljárás.

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page