Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Az oltásipari lobbi ellenére az emberek többségének esze ágában sincs beoltatni magát a Covid-vakcinával – mutatják a közvélemény-kutatások

2020/08/29

 

A világ számos országában, így Magyarországon is megkérdezte a polgárokat több médium (főáramú és alternatív egyaránt) arról, hogy amennyiben előállnának egy hivatalos Covid-19 elleni vakcinával, akkor az emberek hajlandóak lennének-e beoltatni magukat vele.


A közvéleménykutatások eredménye nem okozott meglepetést: 
 

  • Vagy teljes mértékű elutasítás és esze ágában sincs beadatni az embereknek azt... (lásd alternatív média olvasói vagy tájékozottabb emberek)...

  • Vagy a többség elutasítja és nem adatná be magának (lásd főáramú média közvélemény-kutatása) 

 

És bár hihetetlen, de mégis egyértelmű politikai beállítódás is kimutatható:

1. A baloldaliak jelentős hányada (demokarata pártiak, szocialisták, liberálisok) beadatná az oltóanyagot és kifejezetten oltáspárti. Olyannyira, hogy sokan még a Covid-vakcina kötelezővé tétele mellett kardoskodnak.

2. A jobboldaliak jelentős része (republikánusok, konzervatívok, patrióták) abszolút Covid-vakcina (és sokszor egyéb vakcina) ellenes és esze ágában sincs sem magának, sem családjának beadatni a vakcinát. Sokan közülük eleve oltásellenesek.

 

- A demokrata párti szavazók 55%-a beadatná.
- A republikánus szavazóknak csak 37 %-a,
- míg a függetleneknek 34%-a. 

(...)

 

Mivel megölték teljesen a világjárvánnyal kapcsolatos hivatalos vitát, párbeszédet és minden olyan hangot elhallgattatnak - legyen az akár orvosi szakvélemény, sajtótéjékoztató vagy akár józan emberi kérdés - , mely érdemi eszmecserét folytatna a koronavírus-jelenségről és a világjárvány tüneteiről..., így az egész egy egyoldalú ideológiai kérdéssé silányult orvosi probléma és kérdés helyett! 


Holott az egészségünkről van szó, a vírusok és pláne az oltóanyagok tekintetében egyaránt. Jól emlékszünk még a H1N1 gigászi kampányra, téves oltásokra és súlyos mellékhatásokra következményekre. De ide sorolhatnám a sertésinfluenza, majd madárinfluenza körüli kampányt is. Mára kiderült, hogy kik álltak mögötte, de ezt a főáramú médiában soha nem fogják bemutatni. 


A VilagHelyzete által közzétett és eddig 3,500 szavazat (nem reprezentatív) alapján az olvasók 92%-a egyáltalán nem adatná be, míg 8% beadatná magának a Covid-19 ellen bejelentett oltást

 

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu