top of page

Csak ha félünk tőle...? – Szilaj Csikós megjegyzéssel

(Tegnap tettük fel ide dr. Lenkei Gábor koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, alapos és kimerítő videóját. Saját ismereteim, élettapasztalataim és logikám alapján bátran állítom, hogy hasznos és tanulságos végignézni. De ettől még úgy gondolom, hogy az ő felfogásának is vannak gyenge pontjai. Mit csinálhatunk, tisztelt Olvasó, mi, földi halandók? Ilyen az élet. Senkinél nincs ott a bölcsek köve a maga teljességében – rá vagyunk kényszerítve, hogy magunk döntsük el, kinek, miben, mennyire hiszünk. Lenkei doktornak, vagy a most következő, őt bíráló, előttünk amúgy ismeretlen "alimentó"-nak? Annyit azért megjegyeznék, hogy ebben a választásban is hatalmas szerepe van a Lenkei doktor által hangoztatott "fogékonyságnak" – még ha itt elsősorban nem testiről, hanem inkább szellemiről és lelkiről beszélhetünk is. A fogékonyságunkon múlik, hogy milyen adatoknak, értesüléseknek tulajdonítunk jelentőséget, és melyeknek nem. Én például hatalmas jelentőséget tulajdonítok egyik munkatársam következő, személyes értesülésének: 'Itt a faluban, ahol lakom, nemrégiben meghalt egy idős bácsi. Beteg is volt, öreg is volt. A kórházban megkérték a családját, hogy hadd könyveljék el covid-halottnak, mert akkor támogatást kap a kórház, valami alapítványtól...'. Mivel hiteles külföldi források sora számolt be hasonlókról, nyilvánvaló annak a ténynek – hamisító háttérerőnek – a létezése, amelyről Lenkei doktor is beszél. Akkor pedig, bár bele lehet Lenkei doktor tévedéseibe vagy túlzásaiba kapaszkodni, nem baj, ha eközben a lényeget sem veszítjük szem elől. – a Szerk.)

Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített.

Őszintén szólva bámulatos teljesítmény, alig 10 percben ennyi sületlenséget összehordani orvosi végzettséggel tényleg kimagasló, nekem szándékosan sem sikerült volna. Mivel Lenkei Gábor volt oly kedves megosztani bölcsességét több ezer követőjével, én veszem a bátorságot és rámutatok egy-két apró bakira. Képekkel illusztrált mesedélután következik. Figyelem, a kommentált állítások a nyugalom megzavarására alkalmasak...A videó március 20-án készült, akkor már reggel 85 megerősített eset volt, nem pediglen 50. A megjelenés napján (21-én) pedig már 103 esettel indultunk, ma reggel meg már 131-ről kezdtünk. Átlagosan naponta 25-30%-kal emelkedik a betegek száma, ami 3-4 naponta duplázódást jelent. Ezért arról szónokolni, hogy "csak 50" eset van, finoman szólva is megtévesztő.

(...)

A jó öreg "bezzeg az influenza"... A koronavírus nem azért veszélyes, mert most ennyi van, hanem mert gyorsan (dinamikusabban mint az influenza) terjed és egy meghatározott körben pedig az influenzánál nagyságrendekkel magasabb kockázata van a kórházi ellátást igénylő súlyos lefolyásnak és a halálozásnak. És a főben járó bűn kategória, amikor egy teljes influenza szezon összes megbetegedését összeveti valaki egy kezdődő járvány aktuális időpillanatában regisztrált betegek számával. Ez kb. olyan, mintha az éves jövedelmemet vetném össze a jelen pillanatban a pénztárcámban található összeggel. Az egy szezonban elhunytak számát egy kezdődő járvánnyal szintén nem korrekt összevetni. Potenciálisan (nézve pl. az olasz eseményeket) könnyen eljuthatunk oda, hogy ennél jóval több halálozás is megjelenjen a koronavírus következtében, mint amennyi az influenzánál felmerül. Nagyon fontos eltérés, hogy az influenza eredetű súlyos eseteket az egészségügyi ellátórendszer a periodikusság miatt tudja kezelni, van rá kapacitása – nyilván nem lehet mindenki életét megmenteni, de a halálozási ráta a rendelkezésre álló terápiás kapacitás miatt 0,1-0,2% körül tartható. A koronavírus esetében a halálozási arány most átlagosan is 3-4% között mozog, de lokálisan és időszakosan akár ennek kétszerese is előfordul. A magas számok főként ott jelentkeznek, ahol a kórházi kapacitások túlterhelésével nem jut minden fertőzött megfelelő ellátáshoz.

(...)

 

40 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page