top of page

Egy híján húsz

Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria húszezermilliárd dolláros ráfordítással az állítólagos „demokrácia” helyett az anarchia, a káosz és a pusztulás megrendítő mementói lettek.

(...)

Tehát amit bizton állíthatunk, az az, hogy a birodalmi Amerika és ahogy ma ennek a birodalmi Amerikának a „nem létező” államát nevezni szokták, a „deep state” nemcsak hogy nem tett meg mindent annak érdekében, hogy képes legyen sikeresen felderíteni és elhárítani egy ilyen összeesküvést, hanem mintha a „hagyd megtörténni” logikával még diszkréten segítette volna is az összeesküvőket tervük végrehajtásában. No, lám csak, összeesküvés, ebben az esetben a hivatalos változat készítői sem tagadják, hogy összeesküvésről van szó (nem elméletről, hanem gyakorlatról), így most már inkább csak azt kellene tisztázni, hogy kinek az összeesküvése ez. És ha ebből szempontból vizsgáljuk meg az elmúlt csaknem két évtized történéseit, akkor az nyilvánvaló, hogy a globális birodalmi Amerika számára 2001. szeptember 11-e a szó szoros értelemben ürügy volt a háborúra, ami azonnal ki is tört, hisz az amerikai elnök jelezte, megkezdődött a terrorizmus elleni világháború.

Az is gyorsan kiderült, hogy ebben a háborúban, „aki nincs velünk, az ellenünk van”, tehát azonnal terroristának bizonyult mindenki, aki nem adott meg minden támogatást a birodalmi Amerika új világháborújához. Ez az új világháború két ország elleni háborúval indult, Afganisztán és Irak került célkeresztbe.

(...)

Ebből a nézőpontból szemlélve ugyan miért kellene elhinnünk azt, hogy a szeptember 11-e történéseivel kapcsolatos hivatalos birodalmi állítások hitelesebbek, mint az, amit Irakkal kapcsolatban megtapasztalhattunk. Az az inkább bohózatba illő állítás, hogy a birodalom mindezzel a demokrácia nemes eszményeinek gyakorlatba való átültetését kívánta volna elősegíteni, ma már mindenki számára inkább nevetség tárgya. Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria nagyjából húszezermilliárd dolláros ráfordítással az állítólagos „demokrácia” helyett az anarchia, a káosz és a pusztulás megrendítő mementói lettek. A régi mondás szerint ebül szerzett jószág ebül vész el. Az ócska és primitív hazugságokra épülő „megtörténni engedett” szeptember 11-e, illetve az erre a „primer” hazugságra épülő hamis beavatkozások milliók halálát, szenvedést és pusztulást hoztak az egész világnak, de legfőképpen az érintett országok népeinek. Amikor a birodalom 2001-ben megszállta Afganisztánt, a tálib vezetők harc nélkül visszavonultak, és mindössze annyit üzentek, nektek drága óráitok vannak, nekünk viszont időnk van.És ez az idő őket igazolja.

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page