VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Egy jót smárol a Burger King és a McDonald’s kabalafigurája – avagy: nincs lobbi…

Ha a homoszexualitással, illetve az ezt elfogadtatni igyekvő érzékenyítéssel, sőt, glorifikációval szemben az ember bármiféle kritikát, fenntartásokat fogalmaz meg, borítékolható, hogy a másságot, az övékétől eltérő véleményeket mindig oly nagyon tisztelő (ja, nem) liberális maffia azonnal össztűz alá veszi. Miközben már óvodákban is nőimitátorok villantanak nemi szervet a gyerekeknek, és mesélnek nekik a kukacról, aki kukacot szeret…

Minderről új csatornánkon, a PestiTV-n jelentkező „Politikai Hobbista” című műsorban alaposan elbeszélgettünk – és alig várjuk a libsevikek mai szuronyos rohamát. Ha valaki este nem tudta megnézni, az adás itt megtekinthető (a második felében ráadásul Dopeman is eljött hozzánk), de a „boozy” témát járjuk körbe egy kicsit az alábbiakban is.

A világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca, a Burger King Finnországban egy olyan plakáttal jött elő, amelyen a cég kabalafigurája, maga a fasírtkirály látható, amint épp szájon csókolja a másik nagy gyorsétteremlánc kabalafiguráját, Ronald McDonald-ot. Love conquers all – a szerelem mindent legyőz. A szivárvány még a junkfood-háborúban is békét teremt.

(...)

Merthogy a két hamburgercég is politikai nagyvállalkozóvá vált.

Már rég nem számít, hogy a húsnak nevezett fűrészpor hol finomabb vagy kevésbé egészségtelen, már rég nem azzal próbálnak minket meggyőzni, hogy náluk jobbak az ízek vagy kevesebb a kajában a transzzsír. Hanem az nyer, aki többet és hangosabban tud jóemberkedni, hangzatos politikai nyilatkozatokat tenni, megfelelni – pontosabban segget nyalni – a politikailag korrekt liberális kánonnak.

(...)


Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek