top of page

Rod Dreher: A Shell és a nagyvállalatok képmutató balosok

Amerikában a feketék emancipációját támogatja, Afrikában az olajért politikai gyilkosságokhoz is hajlandó asszisztálni a Shell – írja Rod Dreher a The American Conservative online kiadásában. A publicista szerint a nagyvállalatok jelentik a legnagyobb fegyvereket a kultúrharcban, ezek a fegyverek pedig éppen a konzervatívokra szegeződnek.

Mit csinál egy woke nagyvállalat, ha éppen nemzetközi össztűz alatt áll azért, mert egy afrikai ország kormányával együttműködve emberijog-sértési és korrupciós ügyekben merült fel a neve? Nos, beáll az amerikai progresszív mozgalom mögé – derül ki Rod Dreher szemléjéből, amely nemrég jelent meg a The American Conservative online kiadásában.

(...)

Csakhogy – áll a szemlében – a Shell-lel van egy kis probléma. A cégnek ugyanis több bírósági ügye is folyamatban van azért, mert több ezer nigériai ember kivégzéséhez lehet közvetetten köze. A Shell a kilencvenes évek végén együttműködött az olajban gazdag Nigériát vezető rezsimmel, ami előszeretettel végeztette ki ogoni ellenségeit, miközben súlyos korrupciós pénzeket fogadott el az olajvállalattól. A Shell természetesen azóta is igyekszik elkerülni a felelősségre vonást, az amerikai legfelső bíróság napirendjéről már sikerült eltüntetni az ügyet, de a hágai törvényszék elől nem.

(...)

„A konzervatívoknak rá kell ébredniük, méghozzá nagyon gyorsan, hogy a big business a kultúrharcban a legnagyobb fegyverekkel egyenértékű – és ezeket a fegyvereket éppen rájuk szegezik” – összegez a publicista.

 

90 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page