top of page

A férjemet politikai nézetei miatt, megalázó módon rúgták ki a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

Balogh Erika színésznő drámai története: hogyan bántak el azonnal a férjével, mihelyst Ascher Tamás lett a Színművészeti rektora.

– Vajon miért nem lett köztudomású, hogy az ön férjét 2006-ban politikai nézetei miatt távolították el a Színház és Filmművészeti Egyetemről?

– Azt fontos az elején leszögeznem, hogy nem arról van szó, hogy én 20 év után először elmesélem a sérelmeimet, vagy utólag megszólalok az adott helyzet miatt, én rögtön az adott pillanatban elmondtam már ezt, ahogy a férjem is ezt tette. Én most a férjem, és az ő emléke miatt fogok kiállni újra a nyilvánosság elé, bár az elmúlt 10 évben idén először adtam interjút. A férjem Pintér Tamás volt. Oroszlán, a legnagyobb kaszkadőrkirály volt, a főiskola legnagyobb nimbusza. 2006-ban már 40 éve tanított a főiskolán, amikor Ascher Tamás kinevezése után nem sokkal, egy délután felhívta a titkárnő azzal, hogy „nem kell másnap reggel 8-ra jönnie a főiskolára tanítani a tanár úrnak, mert nyugdíjazták". Mindez véleményem szerint olyan volt, mint amikor valakit hasba lőnek. Egy olyan tanárnál, aki bár rengeteget filmezett, azt mondta, hogy ha meg tudna élni a tanári fizetéséből, akkor soha nem tenné ki a lábát a főiskoláról, annyira szerette. S aki 40 éven át dolgozott ott. Az eltávolítás oka nyilvánvaló volt. Ezt meg is mondták neki, közölték vele, hogy rossz oldalra állt. Nem sokkal korábban a december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazás kapcsán ugyanis felállt a pódiumra a Fidesz - MPSZ nagygyűlésén. Nyilvánvaló, hogy emiatt rúgták ki.

(...)

Kapcsolódó írás:

Soha nem mondanék ki ilyen hülye mondatot: a rossz oldalon állsz. Oroszlánt én is - mint mindenki- nagyon szerettem, tanárom volt, később sok munkára hívtuk Kaposvárra, én például a Hamletbe. Fogalmam sem volt,melyik oldalon áll, sem ő, sem Balogh Erika. Ki figyel erre egy 40 éve vívást,lovaglást,ilyesmiket tanító sportember esetében? Kit érdekelnének esetleges politikai nézetei? Vagy,ami még nagyobb hülyeség volna,a felesége nézetei ? - a fura az,hogy eddig számomra normálisnak tűnő emberek is elhiszik ezt. Nyilvánvaló, Pintér büszkeségét sérelem érte, ő maga költötte ezt a változatot.

Balogh Erika szinte mindenre pontatlanul emlékszik, még a dátumra is, a "megalázásra" is.

(...)

 

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg