top of page

Győzelem: újra magyar polgármestere lesz Marosvásárhelynek!

Minden emberi számítás szerint Soós Zoltán lett Marosvásárhely új polgármestere, aki a párhuzamos szavazatszámlálás alapján toronymagasan megverte ellenfelét. A leendő városvezető szerint ezzel véget ért a Dorin Florea polgármester húszéves uralmához fűződő rendszer, a város "a korrupció és a keresztapák felett" aratott győzelmet.

(...)

„Azt ígértem minden marosvásárhelyi polgármestere leszek, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül” – folytatta, kiemelve: „Visszavettük a várost. Nem a magyarok, hanem a vásárhelyiek!"

Mint fejtegette, nem a magyarok győztek a románok felett hanem „mi mind vásárhelyiek a korrupció és a keresztapák fölött arattunk történelmi győzelmet”.

Méltatta az etnikai szavazáson való túllépést, a Florea-rendszer lezárását, s ahogy fogalmazott, ez az elmúlt húsz év sok sebet ejtett a város testén, de úgy fest, nem ért létfontosságú szerveket, „mert ma a vásárhelyiek szívvel és ésszel szavaztak”, és mindkettő változást diktált. Soós hozzáfűzte: hosszú út vezetett idáig, évszázados előítéleteket és évtizedes sebeket kellett begyógyítani, de Marosvásárhely nem ijedt meg a riogatástól és nem ült fel a provokációknak.

(...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page