Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Győzelem: újra magyar polgármestere lesz Marosvásárhelynek!

 

Minden emberi számítás szerint Soós Zoltán lett Marosvásárhely új polgármestere, aki a párhuzamos szavazatszámlálás alapján toronymagasan megverte ellenfelét. A leendő városvezető szerint ezzel véget ért a Dorin Florea polgármester húszéves uralmához fűződő rendszer, a város "a korrupció és a keresztapák felett" aratott győzelmet.

 

(...)

 

„Azt ígértem minden marosvásárhelyi polgármestere leszek, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül” – folytatta, kiemelve: „Visszavettük a várost. Nem a magyarok, hanem a vásárhelyiek!"

Mint fejtegette, nem a magyarok győztek a románok felett hanem „mi mind vásárhelyiek a korrupció és a keresztapák fölött arattunk történelmi győzelmet”.

 

Méltatta az etnikai szavazáson való túllépést, a Florea-rendszer lezárását, s ahogy fogalmazott, ez az elmúlt húsz év sok sebet ejtett a város testén, de úgy fest, nem ért létfontosságú szerveket, „mert ma a vásárhelyiek szívvel és ésszel szavaztak”, és mindkettő változást diktált. Soós hozzáfűzte: hosszú út vezetett idáig, évszázados előítéleteket és évtizedes sebeket kellett begyógyítani, de Marosvásárhely nem ijedt meg a riogatástól és nem ült fel a provokációknak.

 

(...)

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu