VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A szivárványos zászló helyett egy empátianövelő KRESZ-tankönyvet...

A szivárványos zászló helyett egy empátianövelő KRESZ-tankönyvet ajándékoz az autósókat gyűlölő Karácsony Gergelynek a Mi Hazánk Mozgalom, hogy érzékenyítsük egy kicsit a főpolgármestert, s hozzájáruljunk jogosítványának megszerzéséhez, amit többszöri próbálkozására sem sikerült eddig neki. Pedig az igazi autósüldözéshez vezetői engedélyre is szüksége volna.

(...)

Az nem kerékpárút-létesítés, ha sárga csíkkal összemázolnak egy főútvonalat, s elveszik a nagykörút felét azoktól az autósoktól, akik súlyos gépjárműadót fizetnek, illetve az üzemanyagot is sok adó terheli, tehát joggal várják, hogy tudjanak kocsival pl. bevásárolni menni vagy gyermekeiket szállítani, illetve a hűvösebb idő közeledtével is felértékelődik a gépkocsik szerepe. Honlapunkon és utcai standjainknál aláírásgyűjtéssel tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom Karácsony Gergely autósüldözése ellen, hogy Budapest kiemelt főútvonalain szüntessék meg az úttestre felfestett kerékpársávokat, ezek helyett lehetőség szerint a mellékutcákban létesítsenek mindenki számára biztonságos bicikliutakat!

A Magyar Autóklub kimutatta, hogy átlagosan óránként 125-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között. A gépjárműveknél ugyanez a szám 1700 körül mozog, ennek ellenére mindkét „fél” egy-egy sávon közlekedik. A számok magukért beszélnek, a helyzet tarthatatlan.

Tovább a cikkhez

5 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek