top of page

Az ellenállás földje, vagy csak egy másik legelő? A németországi helyzetről számol be helyi tudósító

Fantasztikus dolgok zajlanak Németországban. Az augusztusi berlini tüntetések résztvevő több százezernyi (a sajtó szerint harmincezer – bruhaha) ember megmutatta, hogy nem hisznek ebben a „veszélyes járványban”, s hajlandóak is megmutatni nemtetszésüket a meghozott intézkedésekkel szemben. De vajon mi a helyzet a többséggel, aki otthon maradt?

Egy magyar, Bayern tartományban élő aktivista hölgy számol be saját tapasztalatairól, aki névtelen szeretne maradni. Hálásan köszönöm neki munkáját!

(...)

Maszkőrület Németországban

A német helyzetről úgy nagy általánosságban írni nagyon nehéz. Minden Bundeslandban mások a szabályok, sőt üzlete és iskolája válogatja például, hogy mit hogyan tartatnak be az emberekkel. Amúgy a helyzet hasonló, mint otthon. Vannak, akik maszkban autóznak egyedül, az egyik szomszédom a saját erkélyén maszkban locsolja a virágokat. Másoknak a tökük tele van (sorry) a maszkkal, és orvosi igazolást szereznek, vagy akár anélkül sem hordják.

Itt a maszk hordása kötelező 6 éves kortól – s a rendelkezés meghozásától fogva büntettek, ha valaki megszegte a szabályokat. Kezdetben 150 eurós volt a büntetés, később ezt megemelték 250 euróra.

A maszkhordás szabályai logikátlanok voltak – és most is azok. Étteremben, ha ülsz és eszel, nem kell maszk, ha felállsz az asztaltól, akkor igen. Az Erdingben található élményfürdő weboldalán olvastam, hogy amíg utcai ruhában vagy, kell a maszk, ha fürdőruhában vagy, már nem kell. A fitness stúdiókban akkor kell feltenni, mikor egyik géptől a másikig mész, de a gép használata közben nem kell.

Az egészségügyi rendelet kimondja, hogy aki egészségügyi okból nem tud maszkot viselni, az mentesül a kötelezettség alól. A rendeletben nem áll, hogy ezt az okot egy orvosi igazolással kellene bizonyítani, ezért ez egy olyan joghézag, amit az ügyvédek a tüntetések alkalmával előszeretettel kihasználnak. Sajnos a privát életben sokszor még orvosi igazolással sem tudsz egyes üzletekbe bejutni. Előfordul, hogy egyáltalán nem akceptálják az igazolást, és olyan is, hogy csak szakorvosit fogadnak el, háziorvostól valót nem. Van akinek elég, hogy összehajtva felmutatom a papírt, van aki el akarja olvasni (ugyan joga nincsen hozzá), sőt előfordult velem, hogy le akarták fénymásolni, amihez szintén nincsen joguk.

A legdurvább az igazolások ellenőrzése a tüntetések alkalmával. Itt megesik, hogy a rendőr elveszi és vissza sem adja az igazolást (jogellenes), mondván, hogy lehet, hogy hamisítvány. Miután az ellenőrzés már arra is kitér, hogy melyik orvostól származik az igazolás, az orvosokat gyakorlatilag elkezdték a rendészeti szervek (Ordnungsamt) emiatt zaklatni. Tudok olyan esetről, hogy egy doktornőnél házkutatást végeztek a rendőrök, miután kiderült, hogy több embernek is kiállított ilyen igazolást. Az orvosok nagyon nagy nyomás alatt vannak tartva, fogalmazhatnék úgy is, hogy meg vannak félemlítve. Míg a maszk bevezetésekor még könnyebben lehetett egy ilyen igazolást beszerezni, ma már olyanoknak sem adnak, akik súlyos asztmában vagy COPD-ben szenvednek. Azok az orvosok, akik a betegbiztosítóval együttműködve praktizálnak, nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak, a megélhetésükkel játszanak. Nem ok nélkül van, hogy az intézkedések ellen szót emelő orvosok zöme privát. A legújabb szigorítás szeptember 24. óta van érvényben Münchenben, mely szerint a belváros bizonyos terein és utcáiban is kötelező lett a maszkviselés. Véleményem szerint így kezdik meg az emberek szoktatását a hamarosan mindenhol érvénybe lépő utcai maszk kötelezettséghez. Bár ne legyen igazam...

Az iskolában itt Bayernben 5. osztálytól az első két hétben kötelező volt a maszk a tanítás alatt is, most csak bemenetelkor, kijövetelkor, szünetben kötelező. A fiam iskolájában van olyan tanár, aki folyamatosan óbégat a gyerekekkel, mások tudomást sem vesznek róla, ha orr vagy áll alá kerül a maszk. A fiamnak orvosi igazolása van, a legtöbb tanár akceptálja ezt, de vannak olyanok, akik emiatt elültetik a többi gyerektől.

Az „objektív és független” média

A médiából folyik a hazugság, napi szinten riogatják az embert a fertőzöttek növekvő számával. Azt azonban elfelejtik közölni, hogy hetek óta heti 1 millió feletti tesztet végeznek az országban. A teszt elvégzésére kényszerítik az embert, ha például pozitívra tesztelttel kapcsolatba került. Így történt, hogy talán két hete egy Waldorf-iskolában kényszertesztet végeztek a gyerekeken.

A média hazudik a demonstrációkról is, összemossa a különböző tüntetéseket. Így történt, hogy az augusztus 29-ei tüntetésből a tévé végül a Reichstag "ostromát" (ami a tüntetők felszaladása a lépcsőkre volt) hozta ki, ami egyáltalán nem a Querdenken mozgalom tüntetése keretében történt, és ezzel a mi békés tüntetőinket be is nyomták a radikális náci sarokba. A szervezővel Michael Ballweggel 2 interjút készítettek, és a közel egy órás beszélgetésekből szó szerint 2 mondatot vágtak be a műsorba. Az egyik interjú kapcsán jobboldali radikálisnak állították be, a másik kapcsán pedig koronatagadónak, akinél a tagadás valószínűleg egy pszichés reakció a félelemre.

A tüntetések kapcsán megfigyelhető, hogy a rendőröket felhasználják a demokráciáért harcoló polgár ellen, és a rendőrök közrejátszásával megakadályozzák, vagy próbálják megakadályozni a felvonulásokat és tüntetéseket. Így volt ez 29-én is, mikor a rendőrség parancsra kelepcébe csalta az embereket úgy, hogy a másfél méter távolságot ne lehessen tartani, utána pedig ezzel az indokkal feloszlatták a tüntetést. Videó felvételek igazolják egy-egy rendőr brutális intézkedését, ahol időseket, nőket, sőt egy kismamát is földre taszítanak és bántalmaznak. Ezt a tévében beállítják úgy, hogy a tüntető volt az agresszív, megtámadta, megharapta a rendőrt. A legtöbb rendőri túlkapás augusztus 30-án volt, és másnap már több mint 70 ember tett feljelentést bántalmazás miatt. Robert F. Kennedy Jr.-t azonban valahogyan kifelejtették a hírekből!

Korrupció a legfelsőbb szinten – Jehn Spahn egészségügy miniszter kétes ügyletei

Írhatnék arról, hogy hány helyen fütyülték ki az egészségügy minisztert, aki banki tisztviselői végzettséggel dönt egy ország egészségéről. Azt a Spahn-t, aki 2 éve van hivatalban, előtte gyógyszeripari cégek lobbistája volt, és legfontosabb intézkedései közé tartozott az egészségügyi adatvédelmi törvényt lazítani, Németországot beléptetni az „1+Million Genomes” projektbe, embereket toborozni szervdonornak, és most, hogy a krízisben 4,2 millió euróért házat vett magának a férjével, ügyvédeket uszított a Youtuberekre, akik nyilvánosságra hozták a vásárolt ház árát. És ez az a Spahn, aki ott volt 2019 májusában egy CDU /CSU pártülésen – ahol részt vett Merkel és Drosten is (ő alkotta meg a PCR tesztet, anélkül, hogy az új vírust látta volna), Tedros a WHO-tól és még sokan mások – és arról beszélt, hogy nagy örömmel támogatja Németország a WHO-t.

És az a Jens Spahn, aki 2017-ben részt vett a Bilderberg gyűlésen – akkor még parlamenti államtitkár volt – s 2018 márciusban már ki is nevezte Merkel egészségügy miniszterének. Az megfigyelhető, hogy akik egyszer megjelennek egy Bilderberg találkozáson, azoknak hirtelen nagyon felviszi a jóisten a dolgát… (a szerk. megjegyzése. A képen a Bilderberg gyűlésre érkező Spahn látható a Dulles repülőtéren, Washington DC-ben.)

Ha belegondolok, hogy Markus Söder a bajor elnök mennyivel okosabban intézi jó hírneve megőrzését (az augsburgi városházáról a megérkező villamos fedezékében surrant ki, hogy a tüntetők ne fütyülhessék ki), akkor nem csodálkozom rajta, hogy kedves felesége is ügyesen profitál kicsit a gonosz vírus adta lehetőségből, és arcvédő pajzsokat gyárt...

A Querdenken, azaz a józanul gondolkozók üldöztetése

Hú! Ez már jó hosszú írás lett, pedig még nem írtam olyanokról, hogyan üldözik az igazolást kiállító orvosokat (pl. rendőrségi házkutatást tartottak egy doktornőnél emiatt), hogyan tagadják meg a bankok a számlanyitást ugyancsak orvosoktól (Dr. Schiffmanntól is). Az első két rendőrt, Bernd Bayerlein-t és Michael Fritsch-et, akik a korona-ellenes tüntetésen színpadra álltak, felfüggesztették az állásukból. A nem kívánatos emberekről Wikipédia oldalak születnek (valakinek érdeke, hogy befeketítse őket), és összeesküvés-elméleteket gyártóként bélyegzik meg őket ezeken az oldalakon.

Órákig tudnék még írni saját tapasztalatokról, hiteles forrásokból származó információkról, de mindez sajnos semmin nem változtat. Ami változást hozhat, az Dr. Füllmich pere Amerikában Prof. Drosten ellen a PCR teszt miatt. Ez a legnagyobb ütőkártya, amivel van esély hivatalosan is győzelmet aratni. A többi ember nem tehet sokkal többet, mint ellenállást tanúsít és megpróbál minél több embert szép szóval, türelemmel, észérvekkel felvilágosítani.

(...)

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page