top of page

90% lehet azok aránya, akiknél pozitív a C-19 teszt, de alig hordoznak bármilyen vírust és nem fertő

A cikk szerzője Peter Andrews Londonban élő ír tudományos újságíró és író. Élettudományi háttérrel rendelkezik, és a Glasgowi Egyetemen szerzett genetikai diplomát.

Kiderült, hogy az Egyesült Államok egyes részein a Covid-19 esetek diagnosztizálásához használt standard tesztek rendkívül érzékenyek és a "pozitívnak" minősítettek túlnyomó többsége tünetmentes nem terjesztő alanynak bizonyult. Az Egyesült Államok legjobb virológusait megdöbbentették az amerikai Covid tesztelési rendszer lazaságáról szóló kinyilatkoztatások. Kiderült, hogy az egyszerű bináris "pozitív vagy negatív" eredményt adó tesztek nem alkalmasak a célra, mivel semmit sem árulnak el az egyes emberek fertőzőképességéről – számolt be róla a The New York Times.

Három amerikai állam – New York, Nevada és Massachusetts – adatai azt mutatják, hogy ha figyelembe vesszük egy emberben talált vírus mennyiségét, akkor a pozitív teszttel rendelkező személyek akár 90%-ának negatívnak kellett volna lennie, mivel ők csak a vírus apró mennyiségét hordozzák és nem fertőzőek, nem jelentenek veszélyt másokra és nincs szükség az izolálásukra. Ez azt jelenti, hogy a mainstream médiában közölt napi "esetek" csak töredéke tényleges, jóhiszemű Covid-19-ben szenvedő ember, akik kezelést igényelnek és el kell magukat különíteniük másoktól.

Kényes kérdés

Tehát hogyan történhetett ez meg?

A válasz a PCR (Polimeráz-láncreakció) tesztek érzékenységéhez kapcsolódik a Covid esetében, amelyről kiderült, hogy a tesztelő cégek ízlése szerint fel lehet erősíteni. A legtöbb tesztelő vállalat a felháborítóan magas 40 PCR-ciklus érzékenységi határt választotta – ez azt jelenti, hogy a mintában lévő DNS-t 40-szeresére növelik a jelének felerősítése érdekében. Ám egy ilyen nevetségesen érzékeny teszt használata azt jelenti, hogy az elhalt vírus halványabb nyomai, vagy akár a korábbi fertőzések maradványai is pozitív eredményt adhatnak. Juliet Morrison professzor, a Kaliforniai Egyetem virológusa szerint még a 35 PCR-ciklus korlát is túl magas, nemhogy a 40. Tehát a pandémiás "probléma" mértéke valójában sokkal kisebb, mint amennyire elhitették velünk – csak töredéke annak, amit az összes politikus és média a lezárások, a karanténok, a tömeges tesztek igazolására használt. Egyeseket megdöbbenthet, hogy a probléma mértéke sokkal kisebb, mint feltételezték. De a Covid "eseteket" tartalmazó statisztikák tapasztalt figyelmen kívül hagyóinak itt nincs semmi meglepetés. Az igazság az, hogy soha nem volt okuk bízni az ilyen számokban. Az FDA (Élelmiszer‑ és gyógyszerfelügyelet) például csak most volt kénytelen elismerni, hogy fogalmuk sincs arról, hogy a különböző tesztelő cégek hogyan határozzák meg, hogy melyek a pozitív és a negatív tesztek, csak elfogadják a kapott adatokat. Ám ennek feltárásához nem kellett volna néhány újságírónak megfelelő kérdéseket feltennie, elég lett volna egy kis józan ész. Mi kell ahhoz, hogy ezek a hivatásos virológusok felhagyjanak feltételezéseikkel és modelljeikkel, és csak a tények alapján kezdjenek el cselekedni?

Nem alkalmas a célra? Ez felveti annak egyértelmű lehetőségét, hogy az amerikai Covid tesztelés nem alkalmas a célra.

Úgy tűnik, hogy a szakértők minden döntést az esetszámra vagy annak származtatására alapoznak, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nincs összefüggés az ingadozó esetszámok és a kórházi felvételek és halálozások között; utóbbi kettő már hónapok óta elhanyagolható volt a tavaszi csúcsokhoz képest. De folyamatosan nyomják a csengőt: egyre több tesztelés, ami valahogy el fog vezetni az "új normalitásukba". (...)

Eközben Vuhanban, a betegség kiindulópontján javában zajlanak a medencés partik. Úgy tűnik, hogy nem aggódnak túlságosan a PCR tesztek vagy az érintkezés nyomon követése, vagy akár a vírus miatt sem. A kínai kormány szerint a legfelsőbb zárlat olyan félelmetes volt, hogy mára nulla a Covid esetek száma, ami valószínűleg biológiai lehetetlenség. Talán csak abbahagyták a tesztelést, és úgy döntöttek, hogy folytatják az életüket. Az események ilyen fordulatát nem valószínű, hogy hamarosan láthatjuk az Egyesült Államokban vagy Európában.

Forrás: New York Times / Ons.gov.uk / RT News / Újvilágtudat

 

31 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK